• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Suriyeli aileyi gasp edenlerden biri yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinde asker elbisesi giyerek kendilerini polis olarak tanıttıkları Suriyeli bir ailenin ellerini ve ayaklarını bağlayarak para ve cep telefonlarını gasp eden ve Suriye uyruklu oldukları belirtilen 5 kişiden biri yakalandı.

Edinilen bilgilere göre olay, geçen perşembe günü, Şehitkamil ilçesi Dülük Baba Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, asker elbisesi giyen ve cep telefonuna telsiz sesi yükleyen 5 kişi, Suriyeli Ali Boşnak'ın giriş kattaki evine gitti.

Suriyeli aileye kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerden Ahmet M. (22) isimli şüpheli aileye bıçak ve silah göstererek aile fertlerinin ellerini ve ayaklarını iple bağlayarak çocukların boğazına da bıçak dayadı. Şüpheliler, evde bulunan 2 bin 300 lira, gümrük kaçağı 60 karton sigara ve 3 cep telefonunu gasp ederek kaçtı.

Elleri ve ayakları bağlı şekilde pencereye doğru sürüklenerek komşularından yardım isteyen ailenin sesini duyan komşuları durumu polise bildirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polisler Ali Boşnak'ın ifadesi ve çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek üzerinde askeri elbise olan kişinin Ahmet M. olduğunu belirledi. Eşkali belirlenen şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınırken, diğer şüpheliler ise aranıyor.

İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen Ahmet M'nin, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve gasp ettikleri parayı aralarında paylaştıklarını, kendisine 300 lira verildiğini söylediği öğrenildi.

Ahmet M, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilirken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Ahmet M'nin üzerinden çıkan ve aileye ait paradan 111 lira, Ali Boşnak'a teslim edildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir