• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
"Okuyucular olabildiğince sade olan metinleri okusunlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman 1. Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla bir araya gelen Yazar Senai Demirci, kitap fuarı Batman'ın hak ettiği bir kültür organizasyonu olduğunu ve her yıl yapılması gerektiğini ifade etti.

Kitapseverlere tavsiyelerde bulunan Demirci, okuyucuların olabildiğince sade olan metinleri okumalarını, kendilerini karmaşaya teslim etmemeleri gerektiğini söyledi.

Batman Valiliği ile belediye, üniversite, Kültür ve Turizm il Müdürlüğü ve il Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman'da düzenlenen 'Batman 1. Kitap Fuarı'na Mehmed Göktaş, Abdulkadir Turan, İhsan Süreyya Sırma, Emine Şenlikoğlu, Mehmet Ali Gönül ve Senai Demirci gibi yazarlar katılım gösterdi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi'nde düzenlenen fuarın sonuncu gününde de yoğun ilginin devam ettiği gözlemlendi.

"Okumak bir sayfa devirmek değil, insanların duygularını değiştirmek anlamına gelir"

Kitap fuarıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Yazar Senai Demirci, kentte ilk defa düzenlenen kitap fuarının Batman halkı için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, şunları ifade etti:

"Batman'a çok geldim ama bir kitap fuarı vesilesiyle bu ilk gelişimdir. Batman'ın hak ettiği bir kültür organizasyonudur. Bundan sonra da her yıl yapılırsa giderek bereketlenecek ve giderek çok güzel çok özel insanlar gelecek. Okuyucunun yazarla buluşması çok önemlidir. Ben bugün heyecanlı dakikalar yaşadım. Çok özel ve çok önemli öncelikli sorularla muhatap oldum, iyi ki gelmişim. Okuyucular olabildiğince sade olan metinleri okusunlar. Karmaşaya kendilerini teslim etmesinler. Severek okusunlar. Okumanın bir sayfa devirmek değil, insanların duygularını değiştirmek anlamına geldiğini bilsinler istiyorum."

Okurlarıyla bir araya gelen Demirci, hem kitaplarını imzaladı hem de onlarla sohbet etti. (M.Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir