• DOLAR 34.26
  • EURO 37.644
  • ALTIN 2912.06
  • ...
Gaziantep`in "Saklı cenneti" Rumkale ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Saklı Cennet" olarak adlandırılan Rumkale ve çevresi, bünyesinde barındırdığı tarihi yapıların yanı sıra Fırat Nehri boyunca uzanan doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ilçeleri ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçeleri sınırlarında bulunan; Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan tarihi Rumkale, Merzimen Çayı'nın Fırat Nehri'ne döküldüğü bölgede, kayalıklarla çevrili bir tepede bulunuyor. Rumkale, Roma döneminde Hz. İsa'nın havarilerinden Yuhanna'nın mesken tuttuğu ve kayadan oyma bir odada İncil nüshalarını çoğalttığı rivayet ediliyor.

Fırat Nehri kıyısında tarihi ve doğayı buluşturan Rumkale'ye gelen ziyaretçiler, buraya büyük bir ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonu yoğun bir ilgi gören Rumkale'yi ziyaret edenler, eşsiz manzaraya ve doğal güzelliklere sahip bölgeyi çok beğendiklerini söylediler.

Yerli ve yabancı turistlerin Rumkale, Merzimen Çayı, Belkıs Barajı, Fırat Nehri, Halfeti üzerinde tekne turu yaparak bölgede güzel bir hafta sonu geçirdiklerini belirten Turizm Rehberi Abdulvahap Kaplan, bölgeye gelen ziyaretçilerin buraya hayran kaldıklarını söyledi.

Kaplan, "Rumkale tarih olarak da çok eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı insanlar burayı gelip görmek istiyorlar. Zaten yukardan inerken de derenin içerisine bir cennet ile karşı karşıya kalmış gibi oluyorlar. Burası doğal bir cennet gibi diyebiliriz. Buraya gelişin yolu bir derenin içerisinde geldiği için buraya gelenler böyle bir güzellik beklemiyor, karşılarına çıkan bu güzellikle adeta büyüleniyorlar diyebiliriz." dedi.

Rumkale ve Fırat Nehri bölgesinde başlatılacak turizm hamlesiyle buranın daha çok ilgi göreceğini ifade eden Kaplan, herkesin mutlaka gelip bu bölgeyi ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, "Artık Gaziantep'in de bir denizi var. Deniz ile beraber doğal ve tarihi bir geçmişe ait bir güzelliği de var." diye konuştu.

Rumkale'nin doğa güzelliklerini yakından görme fırsatını bulduklarını belirten ziyaretçiler ise Rumkale'yi çok beğendiklerini, tekne ile gerçekleştirilen turla Fırat Nehri kenarındaki manzarayı seyretme şansı bulduklarını ve Rumkale'deki tarihi ve kültürel alanları gezdiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir