• DOLAR 34.282
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2911.438
  • ...
Kültür Varlıkları Genel Müdüründen Bitlis`e hizmet müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Bitlis'e geldi. İlk etapta Ahlat ilçesinde bulunan Selçuklu mezarlıkları, kümbetleri, harabe şehri, kaleyi ve Ahlat müzesini gezen Kurt, daha sonra Bitlis'te bulunan tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Vali İsmail Ustaoğlu ile birlikte Bitlis merkezinde devam eden çalışmaları cami ve türbelerde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardında İLKHA'ya konuşan Kurt, Bitlis kendileri için çok önemli olduğunu hatırlatarak, hazırlanarak koruma kurulundan geçirilmiş olan tüm projeleri, 2018 yılı için uygulamaya alacakları müjdesini verdi.

"Bitlis kalesinde kazı çalışmalarımız başlıyor"

Kurt, "2 buçuk ay önce Bitlis'e geldiğimde sayın valimiz belediyeye de vekâlet ediyordu. Çok güzel projelere başlayacağını müjdelemişti. Birlikte gezmiştik. Bitlis Türkiye'nin belediyecilik yönünde birçok şeye ihtiyacının olduğunu ve içimde bir projenin hayatta geçirileceğini gördüm. Biz bu gün çok mutlu olduk. Sayın valimiz yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Bitlis 2 buçuk ay öncesinden bugüne inanılmaz değişmiş. Projeler daha tamamlanmadı. Alt yapısı bitmiş. Buna rağmen o değişikliği bize sorun çok güzel. Biz bugün bakanlık genel müdürlük olarak, şunu müjdeliyoruz. Bitlis kalesinde kazı çalışmalarımız başlıyor. Orada çevre düzenlemesi ne gerekiyorsa yapacağız. 2018 yatırım programıdır.  Projesi daha önce valimiz tarafından hazırlanarak koruma kurulundan geçirilmiş olan tüm projeleri, 2018 yılı için uygulamaya alıyoruz. Alemdar sokak, 723 sokak, sinema yokuşu ve diğer sokaklar, artı projesi olmayan sokaklarında projelerini yapmak suretiyle müteakip yıllarda, 2019'dan önce uygulamaya geçeceğiz." dedi.

"Biz bakanlık olarak her türlü desteği yapacağız"

"Türkiye'nin en güzel örnek uygulamalarını Bitlis'te yapacağız." diyen Kurt, "Şunu söyleyeceğim. Bitlis bizim için çok önemli. 2018 yılı Bitlis yılı olacaktır. Bitlis bundan büyük bir katma değer kazanacak. Burada çok büyük bir zenginlik var bunu görüyoruz. Ama maalesef zaman içerisinde bu zenginliklerin üzeri kapatılmış. Ama Bitlis valimizin, Bitlis halkının, kamuoyunun, basının da desteğiyle bu zenginliklerin ortaya çıkarılması, bunların tüm ülke turizmine, kültürüne sunulması gerekiyor. Biz bakanlık olarak her türlü desteği yapacağız. 2018 yılından itibaren alanda göreceksiniz yepyeni bir Bitlis, çok güzel bir uygulama olacak. Şimdiden hayırlı olsun." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir