• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Taş fırın ekmeğine kadın eli değdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Çobantaşı köyünde taş ekmek fırınını işleten kadınları görenler hem şaşırıyor hem de bu durumu takdirler karşılıyor. Kadınlar, hamurun ekmeğe dönüşmesine kadar tüm işleri kendileri yapıyorlar.

Çobantaşı köyünde kendilerine ait iki katlı ev yapmaya karar veren Yıldız ailesi, daha sonra evin alt katını ekmek fırını yaptı. 2010 yılında köyde taş ekmek fırını açan Sabahattin Yıldız, eleman sıkıntısından dolayı annesi, eşi ve kızıyla birlikte fırında ekmek çıkarmaya çalıştı.

Köyde fırın açmaya karar verdiğinde herkesin onunla alay ettiğini belirten Yıldız, buna rağmen pes etmediğini söyledi.

Yıldız, "Dışardan yabancı eleman ailemin içine sokmak istemediğim için ailemle birlikte bu işi yapmaya karar verdik. Ben, annem, eşim ve kızım aile fertleri olarak fırınımızda çalışıyoruz. Yaptığımız ekmeklerle fırınımız nam almış ve işlerimiz çok iyi. Yaz aylarında ekmek çıkarmaya yetiştiremiyoruz, çünkü çok yoğun oluyor. Annem çıkan ekmekleri dolaplara dizip müşterilere bakıyor. Eşim, hamur yaptıktan sonar bazen kürekle ekmek fırına atıyor. Kızım da hamuru yufka yapıp küreğe veriyor ve ailece hep birlikte çalışarak geçimimizi sağlıyoruz." dedi.

Anne Zekiye Yıldız da ilk başlarda iş yapmayacakları kanısına vardıklarını ancak şimdi ise işlerinin iyi olduğunu ve ailece çalıştıklarını söyledi. (Bülent Temiz- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir