• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Koalisyon Sözcüsü kendi kendini yalanladı: Resmi ateşkes yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koalisyon sözcüsü Twitter hesabından iki tweet paylaşan Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon, "Bugün Rudaw ile yaptığım söyleşide bir ateşkes olduğu şeklindeki söylemim doğru değildi" dedi.

Sözcü bu tweetin ardından paylaştığı ikinci tweetinde ise "Taraflar arasında görüşmeler mevcut, birbirleriyle konuşuyorlar, ancak bu resmi bir ateşkes değil. Koalisyon olarak diyaloğu teşvik ediyor, çatışmalardan uzak durmalarını sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Rudaw TV'de bugün gerçekleşen söyleşide Dillon`a yöneltilen sorular ve verdiği cevaplar şöyle:

Peşmerge ile Iraklı güçler arasında çatışmaların durduğu söyleniyor. Bu konuda bilginiz var mı?

Doğru, bundan haberdarız, bu bizim girişimde bulunduğumuz bir konu. Irak ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında çatışmaların durması için arabuluculuk ve diyalog girişimlerinde bulunuyoruz. Umarız sonuç elde edilir. Diyalog için çaba gösteriyoruz ki bir kez daha IŞİD`le mücadeleye odaklanılsın.

Bu ateşkes hangi temelde yapıldı? Geçici mi kalıcı mı?

Bizim bildiğimiz, şu an bir ateşkesin olduğudur. Bunun kalıcı olmasını, ciddi bir çatışmaya dönüşmesine yol açmamasını istiyoruz. Yine bu sebeple ilgili tarafların diyalog masasına gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu, çatışmayla değil diyalog ve diplomasiyle üzerinde çalışılması gereken bir konudur.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir