• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Çalınan arabayı, aranan suçluyu buluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Güvenli Şehir Teknolojileri alanında lider kuruluşlardan Ekin, alanında öncü ürünleriyle Güvenli Şehir “Safe City” Teknolojilerine yön göstermekte. Firmanın İstanbul merkez olmak üzere; Stuttgart, Abu Dabi, Ankara, Bakü, Dubai, New York`ta ofisleri bulunuyor. 2004 NATO Zirvesi ve 2006 yılında Almanya FIFA Dünya Kupası`nın güvenlik teknolojilerini başarıyla geliştirerek başlayan Ekin, günümüze kadar 500`den fazla Şehir Güvenlik Komuta Kontrol merkezi kurarak, uluslararası alanda da kendini ispatlamış. Dünyanın en prestijli yarışmalarında, Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ürünleri ile üst üste "Stevie Awards Best New Product-Bronze” ödülleri kazanan Ekin, 2014`te New York`ta belirlenen Dünya Teknoloji Ödüllerinde (WTN) de Google Glass, LinkedIn gibi dünya devlerinin yanında yer alan 5 finalistten birisi olmuş.

Türkiye`nin Yazılım İhracatının 4`te Birini Tek Başına Gerçekleştiriyor

Yüz tanıma, plaka tanıma, hız tespiti, park ihlal tespiti, akıllı kavşak kontrolü, sistem kontrol yazılımları ve tüm bunların birbiriyle entegre çalışmasını sağlayan Güvenli Şehir Yönetim Sistemi “Red Eagle - Safe City Operating System" ile 2015`te Türkiye`nin yazılım ihracatının 4`te birini tek başına gerçekleştirdi.

Mobil Devriye Dönemini Başlattı

Güvenli şehir teknolojilerinde mobil devriye dönemini başlatan Ekin, dünyada ilk ve tek olan Ekin Patrol ile şehirde devriye gezen her aracın sürekli yüz tanıma, hız tanıma, plaka tanıma yapabilen akıllı devriyelere dönüşmesini sağlamakta. Uluslararası birçok platformda ödül alan Ekin Patrol ürünlerinin yazılım, donanım ve tasarımları -Ekin`in tüm sistem ve ürünleri gibi- %100 Türkiyeli mühendislerin eseridir.

Dünyanın En Büyük Polis Fuarında

Ekin Teknoloji'nin geliştirdiği akıllı devriye Ekin Patrol`ün yeni nesil versiyonu "Ekin Patrol G2", Philadelphia`da düzenlenen dünyanın en büyük polis fuarında katılımcılarla buluştu. Her yıl dünya genelinden binlerce kişiyi ağırlayan fuar, polis teşkilatlarıyla uzmanlara teknik ekipman ve teknoloji çözümleri sunuyor. Ekin Patrol G2, yüksek teknolojili mobil bir denetleme sistemi olarak görev yapıyor. Ekin Patrol G2'nin en önemli özelliği, 360 derece gözetim imkanı sunarak, sabit sistemlerin bulunmadığı noktaların kontrolünü gerçekleştirmesi. Sistem, dört tarafına yerleştirilen kameralarla kesintisiz görüş olanağı sağlıyor ve sabit sistemlerin bulunmadığı alanlarda, fark edilmesi zor eylemleri dahi kaydedebiliyor.

Aranan-Çalınan Araçları Ve Aranan Kişileri Tespit Edebiliyor

Ekin Patrol G2, istenildiğinde sadece öndeki ya da yandaki değil, arkadan gelen araçların da hız ve plakalarını algılayabiliyor. Beş şeride kadar plaka tanıma ve hız ihlali tespiti yapabilen mobil devriye, birbirine çok yakın araçlar için park ihlal taraması gerçekleştirebiliyor. Aranan veya çalınan araçların belirli bir veri tabanında tanımlanması ya da park süresini aşan araçların tespiti bu sayede mümkün oluyor. Yüz tanıma da yapabilen Ekin Patrol G2, görüş alanında bulunan insan yüzlerini anında görüntüleyerek veri bankasına aktarıyor, mevcut veriyi sistemdekilerle eşleştiriyor ve yüzlerin yüksek doğruluk oranında tanınmasını sağlıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir