• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Taliban`dan CIA ve Trump`a cevap: Tıpkı Bush gibi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Alemarah sitesinde yayınlanan mesajları Trupm yönetiminin yeni planını eleştiren Taliban, bu stratejinin öncekilerden farklı olmayacağını ve başarısızlık ile sonuçlanacağını belirtti. Açıklamanın sonunda “Zaman gösterecektir ki İslam Emirliği mücahidleri tıpkı eski başkan Bush`un planlarına nasıl direndiyse Trump yönetiminin bu stratejisine karşı savaşacak ve sonunda kaybeden onlar olacaktır" denildi.

Islah ve Mavera Haber`in haberlerine göre tu açıklamaların ardından operasyonlarına hız veren Taliban ülkede hükümet ile ABD ve NATO güçlerine karşı geniş çaplı operasyon başlattı. Sadece birkaç gün içinde Taliban tarafından düzenlenen saldırın detayı söyle

- Lagman vilayetinin mangal bölgesinde İslâm Emirliği (Taliban) tarafından hükümet güçlerine düzenlenen bombalı saldırıda 9 güvenlik görevlisi öldürüldü. 2 hükümet görevlisi yaralandı. 2 APC tipi araç imha edildi.

- Geçen akşam Vardak vilayetinde Bir Amerikan tankı Taliban tarafından havaya uçuruldu. 6 işgalci öldü/yaralandı.

- Lovgar vilayetinde Taliban tarafından Afgan istihbaratına düzenlenen saldırıda 7 istihbarat mensubu öldürüldü.

- Tahar vilayetinde İslam Emirliği ( Taliban) tarafından düzenlenen saldırıda aralarında üst düzey bir komutanında bulunduğu 6 arbaki milisi öldürüldü, 3 milis yaralandı.

- Paktiya vilayeti`nin Osman Khel bölgesinde hükümet güçlerine ait karakola Taliban tarafından düzenlenen saldırıda 4 arbaki milisi öldürülürken 3 arbaki milisi yaralandı.

- İslam Emirliği ( Taliban) Logar vilayeti`nde ABD üssünü 3 füze atışı ile hedef aldi.Taliban İşgalcileri ölümcül kayıplara uğrattığını açıkladı

- Lovgar vilayetinin kharwar bölgesinde çıkan çatışmada 7 Afgan ordusu askeri Taliban tarafından öldürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir