• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Polis vatandaşları dilenciler konusunda bilgilendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta polis ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerinin desteğiyle sokaklarda dilendirilen çocuklar için vatandaşları bilgilendirdiler.

Sokaklarda dilendirilen çocuklar için bilgilendirme çalışması başlatan Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile MŞÜ öğrencileri, hükümet konağı önünde broşür dağıtarak bilgilendirme çalışması yaptılar.

Yoldan geçen vatandaşlara ve cadde üzerindeki dükkânlara broşür dağıtan ekipler, sokaklarda mendil satarak veya farklı şekillerde çalıştırılan çocuklardan alışveriş yapılmamasını ve dilenen çocuklara da para verilmemesini tavsiye ettiler. Polis ekipleri daha sonra öğrencilerle birlikte cadde üzerindeki dükkânlara bilgilendirme amaçlı afişler astılar.

Esnaflardan Burhan Sayılgan, polis ekiplerinin başlattığı çalışmayı olumlu bulduğunu belirterek, "Bizler sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yaptıkça veya dilenen çocuklara para verdikçe, onların sokaklarda kalmasına yol açarız. Eğer bizler onlardan alışveriş yapmazsak, onlara para vermezsek, kendileri sokaklardan çekilmek zorunda kalırlar. Hepimizin bu çocukların sokaklardan kurtulması için bu tür çalışmalara destek vermesi gerekiyor." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir