• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bass gitti, bombalar patladı: 3 günde 87 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de görev yaptığı süre içinde PKK ve FETÖ'ye sahip çıkan ABD`nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, Trump yönetimince Afganistan`a gönderildi. Bass, yeni görev yerine gitmeden önce yaptığı açıklamada, “Türkiye`de 9,5 aydır terör saldırısı olmuyorsa bizim işbirliğimiz sayesinde” diyerek, adeta DEAŞ`ı yönlendirdiğini itiraf etmişti.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ BOZMUŞTU

Bass`ın bu sözleri DEAŞ`ın uyuyan hücrelerini uyandırmış, İstanbul`da Reina benzeri katliama hazırlanan bir eylemci son anda yakalanmıştı. Türkiye`nin büyük tepki gösterdiği Bass, ABD`nin İstanbul Başkonsolosluğu`nda çalışan FETÖ`cü Metin Topuz`un tutuklanmasını bahane ederek vizeleri askıya almış, Türkiye`nin de karşılık vermesiyle iki ülke arasında kriz çıkmıştı.

KABİL`DE SALDIRILAR BAŞLADI

Türkiye ve ABD`li heyetlerin vize kriziyle gerginleşen ilişkileri düzeltmek için görüşmeler yaptıkları dönemde de Bass, yapayalnız şekilde Kabil Büyükelçisi olduğu Afganistan`a gitti. Bass ülkede göreve başlar başlamaz Kabil'de bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ülkenin batısındaki Gur vilayetinin Doline ilçesindeki bir camide yine intihar saldırısı düzenlendi ve en az 30 kişi öldü.

OKLAR JOHN BASS`I GÖSTERİYOR

Yine Kabil`de askeri öğrencilere yönelik bombalı saldırıda da 15 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin diğer yerlerinde gerçekleşen saldırılarla birlikte Afganistan`da 3 gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 87`ye yükseldi. 200'den fazla kişi de yaralandı. Sosyal medyada birçok kullanıcı, yaptıkları paylaşımlarda saldırıların sorumlusu olarak Bass`ı gösterdi.

Kaynak: Güneş

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir