• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
SODES`ten nüfus oranına göre en fazla hibe Bitlis`e
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te SODES'te projeleri kabul edilen yatırımcılar için bir program düzenlendi.

Halk Sağlık Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, projesi kabul edilerek hak kazanan yatırımcılar katıldı.

Burada katılımcılara, proje uzmanı İbrahim Kaya tarafından; yapılacak ödemeler, projeler yürütülürken uyulması gerekenler hakkında slayt şeklinde katılımcılara bilgi verildi. Bitlis'in nüfus bazında SODES'ten en fazla bütçe alarak Türkiye'de birinci sıraya yerleşmenin kendilerini sevindirdiğini dile getiren İbrahim Kaya, nüfus oranına göre 4 milyon 500 bin TL proje bütçesiyle Türkiye'de 32 il arasında birinci sıraya yerleştiklerini belirtti.

2017'de nüfus oranına göre SODES'ten en fazla hibe Bitlis aldı

Gerçekleştirilen projelerle ilgili açıklamalarda bulunan SODES Bitlis İl Müdürü Necati Kaya, "2017 SODES programı kapsamında Bitlis olarak, nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurduğumuzda, alınan hibe açısından Türkiye'de geçen yıllara göre büyük bir ilerleme kaydederek, 16'ncı sıradan birinci sıraya yükselmiş olduk. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Bu başarının elde edilmesinde özellikle proje yapanlara yönelik yaptığımız ön bilgilendirme, proje uzmanlarımızın yapmış olduğu bireysel rehberlik çok büyük etkisi olmuştur. Bu kapsamda projelerin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü proje, illin şartlarında, çevre şartlarına uygun hale getirilerek, daha etkili ve verimli olmasını sağlamaktır." dedi.

Bitlis, 23 proje ile SODES'ten 4 milyon 500 bin TL hibe aldı

Kaya, Türkiye'de birinci sıraya yerleşmelerinde projelerin doğru yazılması, kaliteli projelerin yazılması ve SODES'in usuz ve esaslarına uygun projelerinin yazılmasının etkili olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Projelerin doğru yazılması, kaliteli projelerin yazılması ve SODES'in usul ve esaslarına uygun projelerinin yazılması bu başarıda etkili olmuştur. Toplamda 23 projemiz SODES Bakanlık tarafından değer görüldü. Bu kapsamda 4 milyon 500 bin TL hibe tahsis edildi. SODES usul ve esasları belirtildiği gibi istihdam, sosyal, spor ve kültür ve sosyal içerikli projeler başarılı oldu. Proje hazırlık aşamasında öncellikle biz proje yürütücülerine yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. İlçe ekiplerimizden yararlı faydalandık. Onları ofisimize davet ederek, ilçe proje yapanlara rehberlik yapmaları konusunda toplantılar yaptık. Bu başarıda etkili olduğunu söyleyebiliriz." (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir