• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
"Yanı başımızda büyük trajediler yaşanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'teki temasları kapsamında Şahinbey ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa'da onlarca farklı inanç ve kesimin tek bayrak, tek para birimi altında birleştiğini, ancak Ortadoğu coğrafyasında ise kavgaların bitmediğine dikkat çekti.

Şimşek, Şahinbey ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Şimşek, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, vatandaşlara ulaşma konusunda hizmetin temelini muhtarların oluşturduğunu belirtti.

"19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutlayan Şimşek, "Vatandaşların devlet kurumlarında bir işi olacağı zaman çaldıkları kapı tabi ki muhtarların kapısıdır. Bu nedenle bu hizmetlerin daha kaliteli bir şekilde sizler tarafından vatandaşlara verilmesi önem arz ediyor. Toplumumuzun huzuru açısından da sizlere büyük görevler düşüyor. Çünkü mahalleler düzeyinde sizler devletin önemli bir birimisiniz. Bu nedenle kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daha da güçlensin. Toplumsal huzuru sağlamak ve birlikte yaşamak istiyorsak. Bu konuda biz siz muhtarların çalışmalarını önemsiyoruz." dedi.

"Farklılıklarımız birer zenginliktir"

Suriye, Irak ve Yemen başta olmak üzere İslam coğrafyalarında büyük trajedi ve yıkımların yaşandığını dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:

"Yıllarca bu topraklarda birlikte yaşamış insanlar bir kavga içerisindeler. Büyük resme bakmak lazım. 100 yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sahnelendi. Uzun süredir bugünkü çatışmaların tohumları atıldı. Bir takım suni sınırlar çizdiler. Bugün Avrupa onlarca farklı inanç ve kesimiyle tek bayrak altında, tek para birimi altında birleşirken bu coğrafyada ise kavga bitmiyor. Siz muhtarların bu anlamda da kardeş kavgasının oluşmaması için sorumluluğu var. Biz o zenginliklerimizle zenginiz. Farklılıklarımız birer zenginliktir. O farklılıklar gücümüzü yansıtmalıdır. Asıl olan bizim birliğimiz ve kardeşliğimizdir. O nedenle bu konuda maksimum hassasiyet göstermeliyiz. Biz kardeş kavgasının nelere mal olduğunu Halep'e bakarak görebiliriz."

Vefat eden milletvekili Yüksel'in ismi parka verildi

Şimşek, daha sonra ise geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in isminin verildiği parkın açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey'de yeni yapılan bir parka geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in ismi verildi.

Açılışta konuşan Şimşek, Abdulkadir Yüksel'in Türkiye için çok büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Abdulkadir Yüksel kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Yıllarca memleketimize ve hemşerilerimize çok büyük hizmetler verdi. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde inanılmaz bir fedakârlık ve çaba ile yoğun bir şekilde çalıştılar." dedi.

Şahinbey İlçesinin Akkent Mahallesine yapılan parkın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Abdulkadir Yüksel'in ailesi ve sevenleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir