• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Sağlık Bakanı Demircan Somali`ye gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali'de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, beraberindeki heyetle Somali'ye gitti.

Bakan Demircan'ın yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez ile birlikte hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişi heyette yer aldı.

Somali halkına geçmiş olsun dileklerini sunacak olan Demircan, yaralıların Türkiye'ye nakli konusunda koordinasyonu hızlandıracak.

Demircan'ın Somali'ye hareketinden önce askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatı gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı, getirilecek yaklaşık 50 yaralının tedavisi için çeşitli hastanelerde gerekli tertibat ve önlemleri aldı. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Ankara'daki hastanelerde gelecek yaralılarla ilgili ayarlamalar yaptı. Ayrıca, farklı hastanelerden Somali'ye gönderilmek üzere sarf malzemesi tedarik edildi.

Bakan Demircan'ın, ziyareti kapsamında Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar ile resmi temaslarda bulunması bekleniyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir