• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan ile Gümüşhane, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde bir ila 4 derece azalacağı, kuzey ve batı kesimlerde bir ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar ve benzeri) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 30°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21°C

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22°C

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 9°C

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22°C

Muğla: Az bulutlu ve açık 26°C

Trabzon: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu 18°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir