• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
HÜDA PAR Yüreğir İlçe Teşkilatında görev değişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Yüreğir İlçe Teşkilatının 2'nci Olağan Kongresi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede, yoklama yapıldıktan sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı.

Kongrede konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, "Biz yola çıkarken veya bu makamlara talip olurken nasıl bir yükün altına omzumuzu verdiğimizi biliyorduk.  Bu hak ve adalet yürüyüşünde safları sıklaştıralım, çabamızı ve gayretimizi arttıralım" diyerek partililere daha fazla çalışmaları gerektiği mesajını verdi.

Yapıcıoğlu, "Yüreğir ilçemizin 2'nci Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayrağı bugüne kadar taşımış olan Abdulkadir Kanat kardeşime ve onun ekibine teşekkür ediyorum.  Abdulkadir kardeşim de konuşmalarında ifade ettiler, hayırda bir yarıştır, bir bayrak yarışıdır bu. Kendisi 3 yıldır taşıdı bu bayrağı, yere düşürmeden, zarar vermeden gururla taşıdı. Ve inşallah bugün bu bayrağı, vazifesini yerine getirmiş olmanın huzuruyla devredecek bu bayrağı taşıyacak kardeşime şimdiden başarılar diliyorum." şeklinde temennilerde bulundu.

Divan seçimin ardından kürsüye ilk gelen HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdulkadir Kanat,  3 yıldır sürdürmekte olduğu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını, ilçe başkanlığının bir bayrak ve yarışı olduğunu bu kongrede aday olmayarak bu yeni yönetime bu bayrağı teslim edeceğini belirtti. Kanat, görev süresi içinde kendisine destek olan tüm ilçe yönetimine ve partililere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

"Hak bildiğimiz yolda batıl ile mücadele etmeyi kendimize şiar edindik"

Daha sonra kürsüye gelen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, "Bana, sen şuna buna niçin çatıyorsun diyorlar. Farkında değilim, karşımda müthiş bir yangın var. İçinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda birisi köstek olmak istemiş de ayağım ona çarpmış, ne ehemmiyeti var. Bu küçük hadise karşısında, bu müthiş yangın kıyaslanabilir mi? Dar düşünceler, dar görüşler." satırlarını okuyarak Bediüzzaman Said-i Nursi'nin dava ve davet anlayışına vurgu yaptı.

İnsanlığın var olduğu andan kıyamete kadar kendilerine iki yolun belirdiğini ifade eden Yavuz,  sözlerine şöyle devam etti:

"Kimileri hem kendisi için hem insanlık için faydalı olmaya çalışırken bunun mücadelesini ortaya koyarken kimileri de bunun karşısında yeryüzünde ifsat çıkartmaya, hem kendisine hem topluma hem de insanlığa zarar verme yolunu tercih etmişlerdir. Bu hak batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecek ve HÜDA PAR olarak gücümüz yettiği kadar hak bildiğimiz yolda batıl ile mücadele etmeyi kendimize şiar edindik."

Yüreğir İlçe Sekreteri Osman Çap tarafından okunan mali ve faaliyet raporunun ardından devam eden kongrede, yapılan seçimde Yüreğir İlçe Başkanlığına Murat Temur seçildi.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Temur, önceki başkan ve yönetimi ile kendisini seçen partililere teşekkür etti. Temur, verilen görevi yerine getirebilmek için tüm gayreti göstereceğini muvaffakiyetin ise sadece Allah'tan olduğunu belirterek sözlerini tamamladı. (İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir