• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Gökçek son bir görüşme daha talep etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan başkanlığındaki son MYK`da, sorunlu başkanlarla ilgili sürecin “ekim sonu, en geç kasım başı”na kadar tamamlanacağı vurgulanmıştı. Erdoğan`ın da, “En geç kasım başına kadar gidecekler” dediği öne sürülmüştü. Bu çerçevede önceki günkü Ak Parti`nin genişletilmiş il başkanları toplantısında gözler katılımcılar arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`daydı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin katılmadığı toplantının ardından Gökçek ve Uğur`un, Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği merakla beklenirken, kulislere bu iki ismin Genel Başkanlık makamının bulunduğu 8. kata çıktıklarına yönelik bir bilgi yansımadı.

YILDIRIM`DAN RİCA ETTİ

Ancak Gökçek`in, Erdoğan ile görüşmek için Başbakan Binali Yıldırım aracılılığıyla girişimde bulunduğu iddiası konuşulmaya başlandı.

Kulislerdeki son iddiaya göre Gökçek`in, “proje sundum” dediği, ancak Erdoğan`ın Sırbistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, “Bu vesileyle ifade ettiğiniz konulara da girme durumu oldu. Bunları konuştuk, görüştük” bilgisini verdiği görüşmeye Yıldırım da katıldı. Gökçek`in, üç belediye başkanıyla ilgili, “istifa edin” talebini açıkça dillendirdiği açıklamaların ardından Gökçek, Yıldırım aracılığıyla bir kez daha Erdoğan`la görüşmek için yeniden harekete geçti.

GERİ ADIM ATMAYACAK

Kulislerde Erdoğan`ın kabul etmesi halinde üçlü görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleşebileceği ifade edilirken, parti içinde Erdoğan`ın, “sorunlu” dediği belediye başkanları için geri adım atmayacağı konuşuluyor. Bu çerçevede belediye başkanlarının istifa açıklamaları için “eli kulağında” değerlendirmesi yapılıyor.

İSTİFA ETMEZSE İHRAÇ

Parti kulislerinde Erdoğan`ın net mesajının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin “direnç” göstermeyeceği, parti yönetiminin “istifa et” talebine direndiği öne sürülen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un ise tavrını değiştirmemesi halinde hakkında “ihraç” sürecinin başlatılacağı konuşuluyor.

Milliyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir