• DOLAR 32.283
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2402.289
  • ...
Peşmerge komutanı: İşgale geçit yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KERKÜK –  Peşmerge komutanlarının Kerkük`te yaptığı toplantı sonrası basına açıklama yapan Cafer Şeyh Mustafa, Heşdi Şabi`nin dün gece, Hanekin`den Kerkük`e kadar geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığını ancak bu planın peşmerge tarafından boşa çıkarıldığını söyledi.

Şeyh Mustafa, şunları söyledi:

“Çatışma yaşanmaması için Abadi ve diğer birçok yetkiliyle görüştük. Gerçekten savaş çıksın istemiyoruz ama savaş kapımıza dayanırsa, savaşırız. Görünen o ki çok minnetsizdiler. Güney Cephesi Komutanı Westa Resul`e mektup yazarak 48 saat içinde bütün askeri üsleri, havaalanını ve petrol kuyularını teslim etmelerini istemişler. Federal Polis`in bu yerlere gireceğini söylemişler.”

Westa Resul`un, mektuba sert bir yanıt verdiğini belirten Şeyh Mustafa, Resul`ün “bunu asla yapmayacaklarını ve istiyorlarsa deneyebileceklerini” ilettiğini kaydetti.

Rudaw'ın haberine göre, Peşmergenin, bazı mevzileri terk ettiği yönündeki iddiaları sert bir dille eleştiren Cafer Şeyh Mustafa, “IŞİD geldiğinde bir savunma hattı oluşturmuştuk. IŞİD örgütüne karşı bu programı yapmış ve 20 kilometre kadar ileri gitmiştik. Bugün Irak`ın bize yönelik tehdidi var, bu yüzden de peşmerge zarar görmesin diye söz konusu hattan çekildik. Güçlerimizi Kerkük çevresinde konuşlandırmış durumdayız. Bunu da üstlerin bilgisi dahilinde yaptık” ifadelerini kullandı.

Kerkük`e askeri bir gücün girişine kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten peşmerge komutanı, “İşgalcilerin, Kürdistan toprağına adım atmasına izin vermeyeceğiz. Savaş istemiyoruz ve savaşı istemeyeceğiz. Her şekilde kendimizi koruyoruz ancak bize yönelip ateş açan olursa da ne yapacağımızı görecektir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir