• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaf-Der Van Şubesinden Halepçe Katliamına Telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mustazaf -Der Van şubesi yaptığı bir basın açıklamasıyla 24 yıl önce yaşanan insanlık tarihinin en acı olaylarından olan Halepçe katliamını telin etti.
Savunmazsız binlerce kadın, çocuk ve yaşlının çaresizlik içerisinde can çekişerek ölmelerinin büyük bir trajedi olduğunu dile getiren Mustazaf-Der Van Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz, Halepçe`nin Müslüman Kürt halkının tarih boyunca uğradığı kıyımların bir parçası olduğunu belirtti. Oğuz, "Kürtler dinlerinden ve dillerdin dolayı sürekli zulme uğramışlardır. Halepçe katliamı dindar Kürt halkını yok etme amacıyla gerçekleştirilen bir katliamdır. ABD, Irak-İran savaşında, İran İslam Cumhuriyeti yanında yer alan Halepçe halkını zalim Saddam Hüseyin`in eliyle cezalandırmıştır. Ancak Saddam`ın bu zulmü kendisine fayda sağlamamış efendilerine de yaranamamıştır. Saddam Hüseyin, Şaron, Kaddafi ve Hüsnü Mübareklerin sonu dünyanın bütün zalimlerine ibret olmalıdır. Şüphesiz Allah zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir" dedi.
 
"Peygamberlerin Getirdiği Mesaja Kör ve Sağır Kesildiler"
Halepçe katliamı Peygamberlerin getirdiği mesaja kör ve sağır kesilen zalim ve inkârcıların tarih boyunca yaptığı katliamların bir parçası olduğunu unutmamak gerektiğine işaret eden Oğuz, "Tarih inkârcıların kurduğu sahte düzenlerin insanlık için bir felaketten başka bir şey getirmediğinin en büyük şahididir. Kuşkusuz tarihte zalim ve inkârcıların yaptığı birçok katliam vardır. Ancak tarih ABD ve yandaşlarının geçen yüzyılda yaptığı zülüm ve katliamların bir benzerini görmüş değildir. Tarihin hiçbir sayfasında ABD`nin Hiroşima ve Nagazaki`ye attığı atom bombaları ile saniyeler içerisinde yüz binlerce insanın yok edilmesine şahitlik etmemiştir. Yine tarih ABD`nin 10 Mart 1945 tarihinde Tokyo Bombardımanına kadar birkaç saat içersinde 100 bin kişinin hayatını kaybetmense ve yaklaşık 278 bin evin yanıp kül olmasına şahitlik etmemiştir. Yine tarih ABD`nin verdiği destek ile binlerce insanın Halepçe `de dakikalar içerisinde can çekişerek ölmesine şahitlik etmemiştir" hatırlatmasında bulundu.
 
"Kürt Halkının Kurtuluşu İslam`la Olacaktır İnşallah"
Allah ve ahret inancını yok etmek amacıyla insanlığa yeryüzünde cenneti inşayı vaat ederek yola çıkan batı medeniyetinin! Yeryüzünü cehenneme çevirdiğini ve insanlığa acı ve gözyaşından başka bir şey veremediğini hatırlatan Oğuz, "Bu medeniyet sahte özgürlük vaatleri ile nesli ve ekini ifsat etmiş ve yeryüzünü fesada uğratmıştır. Hayat felsefesini "İnsan insanın kurdudur" "Büyük balık küçük balığı yutar" ve "Kuvvetli olan haklıdır" anlayışı üzerine bina eden bu uğursuz medeniyet insanlığı felaketten felakete sürüklemiştir. İslam`a göre hayat merhamet ve dayanışma üzerine kuruludur. İslam`ın anlayışında haklı olan kuvvetlidir. Merhamet, yardımlaşma ve adalet üzerine kurulu bir hayat nizamı insanlığın kurtuluş reçetesidir. Peygamberlerin getirdiği hak mesajın hüküm sürdüğü dönemlerde merhamet, yardımlaşma ve adalet düsturları hâkim olmuş ve insanlık gerçek özgürlükle tanışmış, huzur ve mutluluğa ulaşmıştır. Bu gün de ezilen Kürt halkı başta olmak üzere ezilen bütün milletlerin İslam`a sarılması gerekir. Ezilen milletlerin daha ziyade buna ihtiyaçları vardır. Peygamber Efendimiz (sav), Risalet görevine başlarken onun çağrısına en önce lebbeyk diyenler çoğunlukla ezilenler ve mahrumlardı. Çünkü İslam en önce köleleri ve ezilenleri aziz ve özgür kılmıştır. İslami hayata herkesten fazla ezilenlerin ihtiyacı vardı. Dün olduğu gibi bu günde Kürt halkının kurtuluşu İslam`la olacaktır inşallah" tespitinde bulundu.
 
Halepçe katliamında hayatlarını kaybeden Aziz İslam Şehitlerine Allah`tan rahmet dileyen Oğuz, "Bu katliamı yapanları lanetliyoruz. Ve Halepçe katliamının yıl dönümü vesilesiyle başta dünya Müslümanları olmak üzere yeryüzün tüm mustazaf ve ezilenlerini batının tek dişi kalmış canavarına karşı durmaya davet ediyoruz. Batının insanlığa acı ve mutsuzluktan başka bir şey vermeyen bu uğursuz düzenine son vermek için güç birliği yapmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.
(Fikret Özkan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir