• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Babu`s Selame`nin kontrolü sivil idareye geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AZEZ (AA) - Suriye-Türkiye sınırındaki Babu's Selame sınır kapısının kontrolü, askeri muhalif grup Şam Cephesi'nden sivil idareye devredildi.

Suriye'de etkin askeri muhalif gruplardan Şam Cephesi, Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının karşısındaki Babu's Selame'nin kontrolünü, muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümete teslim etti.

Geçici Suriye Hükümeti Başkanı Cevad Ebu Hatab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve askeri muhalif grupların desteğiyle kapının kontrolünü Şam Cephesi'nden aldıklarını söyledi.

Ebu Hatab, ''Suriye'nin kuzeyindeki diğer sınır kapılarını da teslim almak istiyoruz. Teslim aldığımız bu sınır kapısını uluslararası kriterlere göre yönetip işleteceğiz.'' dedi.

Bu arada Şam Cephesi'nin basın sözcüsü Bara eş Şam da, ''Bugün Babu's Selame kapısı ile birlikte, bölgedeki Abdülkadir Salih Askeri Akademisi de geçici hükümete devredildi. '' diye konuştu.

Babu's Selame, yaklaşık 5 yıldır, Halep ve kırsalında Beşşar Esed rejimine karşı savaşan en etkin gruplardan Şam Cephesi'nin hakimiyetinde yer alıyordu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir