• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...

Şanlıurfa Haşimiye Meydanı'nda bulunan İsotçular Pazarı'ndaki esnaf, zabıtanın kaldırım denetlemesiyle ilgili mağduriyet yaşadıklarını, yetkilerin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek çağrıda bulundular.

Yaşadıkları onca sıkıntıya rağmen yetkilinin sorunlarıyla ilgilenmediklerini söyleyen esnaf Ahmet Kelle, "Biz bu zabıtalardan çektiğimiz çileyi hiç kimseden çekmiyoruz. Belediyecilik, 2 santim geri git, yarım metre geri çık değildir.  Belediye başkanını 50 seferdir buraya çağırıyoruz, gelmiyor. Büyükşehir olmakla neyimiz arttı. Eksildik, artmadık. Ama büyükşehir belediye başkanı bir gün gelip de hal hatır sormadı. 2 tane zabıta gönderiyor. Biz de onlarla muhatap olup yüz-göz olduk. Bizim sorunumuz kendisi. Yarın biz dükkânları kapatacağız. Hiç kimse bize açtıramaz." dedi.

"Bu tarihi çarşıya önem vermiyorlarsa daha nereye önem verecekler"

Bulundukları çarşının Şanlıurfa'nın en eski çarşısı olduğunu söyleyen Kelle, sözlerine şöyle devam etti:  

"Asıl sorunumuz zabıta değil, büyükşehir belediyesiyle sorunumuz var. Belediyeciliğini yapmıyor. Gelip esnafın sorunlarını dinlesin. Eğer ki dinlemiyorsa bırakıp gitsin. Elbette bu görevi başkalarının yapacağı olur. Burası en tarihi çarşı. Bu tarihi çarşıya önem vermiyorlarsa daha nereye önem verecekler. Yani illa yabancı mı gelmesi lazım. Amerika'dan, Rusya'dan mı turistler gelsin. Bizim yerli turistler gelsin bize daha çok kazanç getiriyor."

"Yetkililer gelip sorunlarımızı dinlesinler"

Zabıtaların, kendilerini durmadan sizlere ceza yazarız şeklinde yaklaşım gösterdiklerini söyleyen bir diğer esnaf Cevdet Demirtaş, "Hiçbir yetkili, bir amir yok. Zaten yetkililer zabıtaları bize yolluyorlar, ondan sonra biz onlarla muhatap oluyoruz. Zabıtalar da durmadan sizlere ceza yazarız şeklinde tehdit ediyorlar. Her sabah bu olay yaşanıyor. Biz diyoruz ki büyükşehir belediyesi gelsin, müdürler gelsin bizim derdimizi dinlesinler. Çok güzel tezgâhlar yapmıştık. Biz yaptığımız bu tezgâhları kaldırıp depoya koyuyoruz. Yani turistlik bir yerde bu malzemeleri yere indirdiğimiz zaman güzel bir şey mi? Bu eşyaların üstüne toz toprak hep yığılıyor. Diyorlar ki bunları düzenli kapaklı yapın. Biz nasıl yapalım bir yetkili gelip de derdimizi, sorunlarımızı dinlese, bizim derdimize, sıkıntılarımıza bir çözüm bulsa olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

Ahmet Karakurt ise "Şimdi iş güç yok, belediye durmadan bizi sıkıyor. İstediğimiz bir sıra, fazla değil. Büyük yetkili kimse gelsin bize bir yol göstersinler, ona göre davranalım.  Gerekirse bütün esnaf olarak kapatırız. Yabancı geliyor nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Öğlene kadar esnaf siftah etmiyor. Belediye ise geziyor tozuyor, gel bunu yap." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)