• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Kriz ve kargaşayı büyütecek hiçbir adım atmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Almanya'nın Irak'taki siyasi kriz ve 25 Eylül referandumu sonrası sürece dair yaklaşımına ilişkin bilgi veren büyükelçi Nunn, "Kürdistan'ın güven ve emniyet içerisinde olmasının ülkesi için çok değerli olduğunu" söyledi.

Erbil ile Bağdat arasındaki krizin çözümü hususunda Almanya'nın duruşu için teşekkür ettiğini dile getiren Mesud Barzani, şöyle konuştu:

"Kürdistan halkı barış ortamı içerisinde referandumda oyunu kullandı. Referandum Kürdistan halkının iradesiydi. Kürdistan kriz ve kargaşayı büyütecek hiçbir adım atmayacak. Şartsız bir şekilde ve güncel bir ajandayla Bağdat'la diyaloğa hazırız."

Erbil ile Bağdat arasındaki krizin diyalog yoluyla çözüme kavuşması gerektiğini belirten Nunn ise Almanya'nın iki taraf arasındaki görüşmeler için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Nunn, kaosu önlemek için sorunların çözüme kavuşması gerektiğinin belirterek, sorunların büyümesinin her iki tarafa da zarar vereceğinin altını çizdi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir