• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko bir araya geldi.

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin 6'ncı toplantısı dolayısıyla resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ortak basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki yıl aradan sonra Ukrayna'yı tekrar ziyaret etmekten dolayı büyük memnuniyet duydum. Değerli dostum Poroşenko'ya bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli toplantının ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ukrayna ile ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Ukranya bölgemizin istikrar ve güvenlik konusunda kilit ülkelerden biridir. İkili ilişkilerimize hep stratejik vizyonla yaklaştık." dedi.

Kimlikle seyahat etme uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, "2012'de yürürlüğe giren vize muhafiyeti anlaşmasının ardından kimlikle seyahat uygulamasını başlattık. Bugün yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele alma imkanı bulduk. Buradan milletimize müjde veriyorum. Ukrayna'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açıyoruz. Bundan dolay dostum Poroşenko'ta teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir