• DOLAR 34.238
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2870.325
  • ...
Köy hayatını şehir hayatına tercih ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 100 hanelik Karakuyu Mahallesi (Küme Evler köyü) sakinleri köy hayatını şehir hayatına tercih ettiklerini belirterek, hallerinden memnun olduklarını belirttiler.

Kentleşmenin hızla ilerlediği ve her geçen gün daha da kopan akrabalık bağlarının ve komşuluk ilişkilerin azalmasıyla köy hayatını şehir hayatına tercih eden mahalle sakinleri, hayatlarından memnun olduklarını ifade ettiler.

Etrafı yüksek binalarla çevrili olan köyde yaşayanlardan kimileri geçimlerini şehirde çalışarak kimleri ise hayvancılık yaparak sağlıyor.

Köy hayatını şehir hayatına tercih ettiğini vurgulayan Nevzat Tekin, "Köyde hurdacılık dükkânım var. Burada çalışıyorum. Sabah kalkınca işi olan işine gidiyor, hayvan besleyenler hayvanlarını otlatıyor. Bizim 2-3 tane ineğimiz var. Köy bize daha güzel geliyor. Şehir hayatın sevmiyoruz. Binalar 10-12 kat yapılmışsa da biz köyde yaşamazsak edemeyiz. Köy hayatını seviyoruz. Şehirde ne komşuluk var ne başka bir şey.

Mazlum Şeker ise köy hayatın daha güzel olduğuna belirterek, "Burada köy hayatı daha önce güzeldi. Burada yapı yoktu. Sonrasında yapılar oldu ve köy küçüldü. Köy ve şehir ortamı da biraz bozuldu. Köyü sevdiğimiz için şehre gitmiyoruz.  Akrabalık bağları köyde daha güzel. Şehre gittiğimizde bağlar kesiliyor." dedi. 

40 yıldır köyde yaşadıklarını belirten Davut Akçıl da köylerindeki alt yapı sorununa dikkat çekerek, "40 yıla yakındır bu köydeyiz. Biz burada hayatımızdan memnunuz. Yalnız yolumuz yok bir de bu çöplük, altyapı ilgili sıkıntımız da var. Çoluk çocuk okula giderken yollar çamur ve pislik olduğu için zorlanıyor." diye konuştu.  (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir