• DOLAR 35.494
  • EURO 36.575
  • ALTIN 3063.31
  • ...
Köylüler: Bu üvey evlat muamelesi ne zamana kadar devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Elmazdüzü köyünde yaşayan halk, eğitim, sağlık, ulaşım ve iletişim konularında gereği hizmet alamadıklarını dile getirdi. Hizmette adaletli olunmasını isteyen köylüler, hizmet istediklerinde yetkililerden "Adamına göre hizmet yapıyoruz" cevabını aldıklarını belirttiler.

Elmadüzü köyü muhtarı Selahattin Gülük,  köy olarak,  eğitim, sağlık, ulaşım ve iletişimde gereği gibi hizmet alamadıklarını söyleyerek, bu hizmetlerin medeniyetin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gülük, "Eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşımda sıkıntılarımız var. Bu dört şeyde hizmet yoksa bunları tartışmayı uygun bulmuyorum. Köy olarak oylarımızı AK Parti'ye vermemize rağmen hizmet alamıyoruz ve bu dışlanıyoruz. Bunun altında ne varsa onu da bilmiyorum." dedi.

Elmadüzü köyünde 13 yıldır muhtarlık yaptığını ifade eden Gülük, "Köyümüzde 3 dönemdir muhtarlık yapıyorum. İnsanlarıma hizmet etmekten gurur duyuyorum. Maalesef bu köyün sorunlarını hal edemediğim için de utanıyorum.  Bakın, ulaşım konusunda 13 yıldır uğraşıyorum 6 kilometrelik yolu asfalt yapamıyorum.  Köylü olup da dışarıdan köyüne hasret gidermek için gelenler bizim köy yoluna girdiğinde geldiğine pişman oluyor. Toz, toprak ve yolun stabilize olması nedeniyle araç lastiğinin parçalandığını, zarar gördüğüne şahit oluyoruz. Bu nedenlerden dolayı buraya gelenler bize sitem ediyorlar. Acaba bu sıkıntılarımızı kime anlatalım?" dedi.

"Biz adamına göre hizmet ediyoruz!"

Adaklı Belediyesi meclis üyelerine köy sorunlarını ilettiklerini ifade eden Muhtar Gülük, "İlçe meclis üyeleri cevap olarak şunu söylüyorlar. 'Biz adamına göre hizmet ediyoruz!' bu memleket bu insanlar adam değil mi?" diyerek tepki gösterdi.

Köy olarak il merkezden 70, ilçe merkezinden ise 30 kilometre uzak olduklarını ifade eden muhtar Gülük, "Hastalarımız doktora gidiyor; ilaç, serum ve iğne veriliyor. Bunu köyde hastaya verecek bir sağlık evi yok. Hatta bu bölgede sağlık evi yok. Bu bölgede 8 muhtarlık ve 10'dan fazla mezra var ve bu bölgede bir sağlık evinin olmaması bir eksiklik değil mi?" ifadelerini kullandı.

"8 köy ve 10 mezrada telefonlar çekmiyor"

Bölge halkının iletişim konusunda sorunlar yaşadığını aktaran Gülük,  "Bu bölgede bir çok köy ve mezra olmasına rağmen GSM operatörleri burada çekmiyor belli bölgelerde ancak çekebiliyor. Dışarıdan köylüler aradığında sorun yaşanıyor. Bizimle alay ediyorlar; çekmeyince 'biraz tepeye çıkın tepeye!' Bu bölgeyi bu hale getirenler utansın diyorum." dedi.

"Bu üvey evlat muamelesi ne zamana kadar devam edecek?"

Köy sakinlerinin geçim kaynağının hayvancılık üzerine olduğunu dile getiren Muhtar Gülük, konuşmasını şöyle tamamladı:  "Köyümüzde fabrika yok. Burada herkes hayvancılık yaparak geçimini sağlıyor. 16 yıllık AK Parti döneminde benim köyümde hangi proje uygulandı. Hibe olayına gelince; tüm Adaklı ilçesinde hibe 3 kişiye veriliyor. 38 muhtarlık ve 67 mezra var Adaklı ilçesinde hibe 3 kişiye veriliyor. Biz köy ve bölge olarak en son noktadayız. Yapılmayan hizmetler ne zaman yapılacak ve bu üvey evlatlık ne zamana kadar devam edecek. DAP'a dilekçe veriyorum; köyde tarım ve hayvancılık var. Bize gölet lazım diyoruz' cevap yok.  köyümüzde 2 bin 500 küçükbaş ve 300 civarında da büyükbaş hayvan var.  Hayvanlarımız için su sıkıntısı yaşıyoruz.  Sorunlar çözülmeyince insan tarım ve hayvancılığı bırakmak zorunda kalıyor ve başka memleketlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Kış mevsimi ayrı bir dert; yaz mevsimi ayrı bir dert. Kış mevsiminde çok zor anlar yaşıyoruz. Hizmette adalet olması lazım. Herkese, her bölgeye ne yapılıyorsa bize de aynısı yapılması lazım."

Köy sakinlerinden Sait Elbir de sorunlarını şöyle dile getirdi: "Her köye her türlü hizmet ve yollar asfalt olurken, bizim köyün yolu halen asfalt yapılmadı. Bize bakan ve ilgilenen yok.  Köylüler olarak hizmet açısından mağduruz. Hizmet için verilen sözler yerine getirilmiyor. 6 kilometrelik bir yolumuz var onun asfaltlanmasını istiyoruz. Hizmette adalet yok."

Köy sakinlerinden Ağa Boleli ve Zülküf Boleli de hayvanların su ihtiyacının karşılanması için yetkililerden gölet yapılması sözünü aldıklarını ancak şu ana kadar bu sözün yerine getirilmediğini aktardı. (Nihat Kanat-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir