• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğince (GYODER) yapılan 8. Gelişen Kentler Zirvesi bu sene Erzurum'da yapıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcılar Erzurum ile alakalı görüşmeler yaptı. Son senelerde Ezurum'un göç verdiğini belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni yapacakları yatırımlarla bu durumu tam tersine döndüreceklerini belirtti. Başkan Sekmen, gayrimenkul, inşaat, turizm ve sanayi alanlarında yeni yatırımlar yapmayı planladıklarını belirtti.

Erzurum 8. Gelişen Kentler Zirvesi'ne Erzurumlu Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'da katılım gösterdi. Gelişimin batı endeksli olduğunu belirten Adnan Polat bu sebeple Doğu ve Güneydoğu şehirlerinin arka planda kaldığını dile getirdi.

Erzurum'un geleceğine bakınca olumlu şeyler gördüğünü belirten Adnan Polat, Erzurum'daki ulaşım probleminin büyük kısmının halledildiğini belirtti.

"Artık Erzurumlu iş adamlarına büyük görev düşüyor." diyen Polat, "Yerel yönetimin iş adamlarıyla teker teker görüşüp bu kişileri Erzurum`a çekmesi gerekiyor” dedi.

Adnan Polat kentsel dönüşümü de anlattı. Ülkedeki 20 milyon evin yarısının yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini  belirten Polat, "Bir hapşırıkta yıkılacak binalara sahibiz." dedi. Kentsel dönüşüm yasasına düzenlemelerin yapılmasının şart olduğunu söyleyen Polat, "Özel sektör dönüşüm için ek emsal istiyor. Bu da nüfusun 2 kat artmasına bağlı. Devlet olaya müdahil olup yeni dönüşüm modelleri oluşturmalı. Erzurum`da da tablo buna benzer. Şehirde ki binaların % 60-70`i yenilenmeli. Erzurum`da yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı alanda dönüşüme ihtiyaç var” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

 

Hürriyet