• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meraklı Zihinler Bilim Şenliği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyoğlu`nda çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Meraklı Zihinler Bilim Şenliği`nin açılışında konuşan Başkan Demircan, “Yavrularımız merak ederseler araştırırlar, keşfederler ve icat çıkarırlar. Biz de bu amaçla Taksim'in orta noktasında meraklı yavrularımızı, gençlerimizi ağırlıyoruz. Geleceğimiz yavrularımızın merakları üzerinde yükselecek.” dedi.

İcat Çıkaran Çocuklara İhtiyacımız Var

Şenliğin açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan. “Eskiden makineler vardı sonra o makineler yarı otomatik sonra da tam otomatik olmaya başladı. Şimdi o makinelerin yerini robotlar aldı. O robotlar da yazılım ile çalışıyor. Dünya bu noktaya geldi.

Artık geleceğin meslekleri icat çıkartmaktan geçecek. Bizim de icat çıkaran yavrulara ihtiyacımız var.

Eğer yavrularımızı bugünden ilime, bilime meraklandırmazsak, onları yönlendirmezsek yeni icatlar çıkaracak gençler yetiştiremeyiz ve dünyada söz sahibi olamayız.”dedi.

Binlerce Öğrenci Atölye Çalışması Yapacak

Bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırmak için sahne şovları, gösteriler ve atölye çalışmalarıyla bu yıl üçüncü kez vatandaşlarla buluşan Bilim Şenliğinde 40 farklı Atölye Çadırı bulunuyor. Şenlik kapsamında Beyoğlu`nun yanı sıra İstanbul`un farklı bölgelerinde bulunan okullardan 10 bini randevulu 10 bini de randevusuz olmak üzere 20 bin öğrenci bire bir atölye çalışması yapacak. 3 gün boyunca 10-18 saatleri arasında ziyarete açık olacak şenlikte, gün boyunca birbirinden farklı bilim gösterileri sahnelenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir