• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Katalan lider Puigdemont: Tutuklanmaktan korkmuyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katalan lider Puigdemont İspanyol polisi ve jandarmasının oy kullanımını engellemek için şiddet kullanmasına rağmen geçen pazar gerçekleşen bağımsızlık referandumunun ardından, referandumu organize etmek suçlamasıyla tutuklanmaktan korkmadığını söyledi.

TUTUKLANMAM BARBARCA BİR ADIM OLUR'

Alman Bild gazetesine konuşan Puigdemont "Kişisel olarak ben bundan korkmuyorum. İspanya hükümetinin yaptıkları artık beni şaşırtmıyor. Benim tutuklanmam olası. Bu barbarca bir adım olur" dedi.

Polisin seçmenlere cop ve plastik mermiyle müdahalesi dünya genelinde eleştirileri beraberinde getirirken, referandum İspanya'yı da yakın tarihinin en büyük anayasal krizine sürüklemişti.

Katalan yetkililerin bağımsızlık lehine yüzde 90 destek olduğunu gösteren ilk referandum sonuçlarını açıklamasının ardından, Puigdemont hükümeti bölge parlamentosunun pazartesi günü bağımsızlık ilan etmesini isteyecek.

Referanduma katılım oranı ise  yüzde 43 civarında kalmıştı ancak Puigdemont BBC'ye verdiği röportajda engellemeler olmasa katılımın yüzde 50'nin üzerinde olacağını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir