• DOLAR 34.246
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2912.233
  • ...
Suriyeli işadamlarına iş kurma prosedürleri eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş öncesi sayıları 14 olan Gaziantep Ticaret Odası'na kayıtlı Suriyeli firma sayısının hızlı artışı neticesinde 2016 yılında kurulan "GTO Suriye Masası"nın hizmet verdiği üye sayısı bin 200'e ulaştı.

GTO tarafından düzenlenen eğitim ile Suriyeli işadamlarına Türkiye'deki iş kurma prosedürleri ve oda hizmetleri anlatıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, "Suriyelilerin içinde binlerce eğitimli, meslek sahibi çalışmak üretmek isteyen insan var."dedi.

Suriyelileri sadece yardımlarla hayatlarını devam ettiren tüketiciler olarak değerlendirmediklerini belirten Güllüoğlu, "Suriyeliler arasında eğitimli, meslek sahibi çalışmak üretmek isteyen insanlar da var. Bizler bir yandan Gaziantep iş dünyasını bölgenin savaş sonrası için yeniden inşasına hazırlamaya çalışıyoruz, bir yandan da ülkesini bırakmak zorunda kalan işadamlarının hem bilgi ve tecrübelerini, network ağlarını, hem de maddi birikimlerini ülkemize kazandırmak istiyoruz."dedi.

Güllüoğlu, hizmet verdikleri Suriyeli firma sayısının bin 200'e ulaştığı bilgisini vererek, şunları aktardı:

 "Savaştan önce sadece 14 olan Suriyeli üye firma sayımızın hızlı artışı neticesinde dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın üyelerine daha iyi hizmet verme amacında olan odamız, 4 Nisan 2016'da 'Suriye Masası Kurma' kararını aldı. Bugün  bin 200 Suriyeli firmaya hizmet veriyoruz. Hemen hemen bütün sektörlerde faaliyet gösteren firmaların en çok yoğunlaştığı sektörlere baktığımızda da yüzde 17'sinin gıda, yüzde 13'ü dış ticaret, yüzde 12'isi ise ayakkabıcılık ve yüzde 11'i de tekstil alanında faaliyet gösterdiklerini görüyoruz."

Güllüoğlu, "Biz Gaziantep'teki Suriyeli firmaların karşılaştığı sorunların üzerinde durmak ve yetkili kurumlara ileterek çözüm üretmeye çalışıyoruz. İhtiyaçları doğrultusunda seminerler ve eğitimler düzenliyoruz. Suriyeli işadamlarının en çok Türkçe, Türk iş kanunları ve prosedürleri ile bankacılık hizmetleri gibi konularda problemler yaşadığını gördük. O nedenle mesleki eğitim kurslarımıza 'İş Türkçesi' eğitimleri ile başladık. 120 kişiye Türkçe eğitimi verdik. Bugün de iş kurma prosedürlerini ve Odamız hizmetlerini anlatıyoruz."ifadelerini kullandı. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir