• DOLAR 34.281
  • EURO 37.663
  • ALTIN 2913.645
  • ...
Okul öncesi öğrencilere itfaiye eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 303'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında okul öncesi öğrencilere, itfaiye eğitimi verildi.

Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri Tatvan itfaiyesini ziyaret ettiler. Öğretmenleri nezaretinde gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, itfaiyenin ne iş yaptığıyla ilgili sorular sordular. Minik öğrencileri karşılayan itfaiye personelleri, elbiselerini giyerek ne iş yaptıklarıyla ilgili uygulamalı olarak anlattılar. Bir yanda ateşler yakılırken, bir yandan da yakılan ateşlere su sıkarak söndürülmeye çalışıldı.

Gelen anaokulu öğrencilere itfaiye ve doğal afetlerle ilgili bilgi veren eğitmen itfaiye eri Mahmut Faruk, "İtfaiye teşkilatını 303'üncü yıl dönümü nedeniyle okul öncesi öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte bizleri ziyaret ettiler. Öğrenciler çok heyecanlıydılar. Sürekli soru soruyorlardı. En çok 'İtfaiyenin ne iş yaptığını, yangınlara nasıl müdahale ettiğini' sordular. Bizde burada uygulamalı olarak, nasıl çalıştığımızı, itfaiyenin görevlerinin neler olduğunu anlattık. Doğal bir afet ve yangında bizlere nasıl ulaşılmaları gerektiği hakkında bilgi verdik. İtfaiyede bulunan malzemeleri tanıttık kendilerine. Çocuklar çok sevindiler. Zaman zaman bu tanıtım çalışmalarımız var." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir