• DOLAR 34.26
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2923.809
  • ...
"Arakanlı Müslümanlar için Umut Ol"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırım yapılıp tehcire zorlanan Arakanlı Müslümanlar için "Arakanlı Müslümanlar İçin Acil Yardım" kampanyası başlatan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfına (Yetimler Vakfı) Adana Umut Kervanı Derneğinden destek geldi.

Arakanlı Müslümanlar katledilip sürgün edilirken buna sessiz kalamayız diyen dernek yetkilileri, hayırseverlere "Arakanlı Müslümanlar için Umut Olun" çağrısında bulundu.

Yetimler Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Arakanlı Müslümanlar İçin Acil Yardım" kampanyası hakkında bilgi veren Adana Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, Arakan'da yaşanan soykırım ve tehcire dikkat çekti.

"Yapılan katliam ve sürgüne maalesef dünya sessiz kaldı"

Arakan'da yaşananları kısaca özetleyen Dizlek, "Myanmar Hükümeti, Budistlere yer açmak için katliamlara girişti. Arakanlı Müslümanlara yönelik bir soykırım başlattılar. Müslümanları diri diri yaktılar, kadınlarına tecavüz ettiler, bebekleri ve çocukları öldürdüler. Ardından Müslümanları sürgün ettiler. Ancak bu yapılan katliam ve sürgüne maalesef dünya sessiz kaldı. Caretta caretta kaplumbağaların imdadına koşan dünya Arakan için hiç sesini çıkartmadı, kılını kıpırdatmadı ve adeta Budistlerin soykırımına zemin hazırladılar." diyerek başta Müslüman ülkeler olmak üzere dünya ülkelerinin sessizliğini eleştirdi.

"Müslümanların dertleriyle dertlenmek İslami bir şuurun gereğidir"

"Arakan'da kan ve gözyaşları akarken ve Müslümanlar katledilirken biz evlerimizde rahat yatamayız!" diyerek Arakan için duyarlılık çağrısı yapan Dizlek, "Müslümanların dertleriyle dertlenmek İslami bir şuurun gereğidir.  Buna istinaden Yetimler Vakfının Türkiye genelinde başlattığı 'Arakanlı Müslümanlar İçin Acil Yardım' kampanyasına Umut Kervanı Yardım Platformu bileşenleri olarak destek verme kararı aldık. Biz de Adana Umut Kervanı Derneği olarak bu kampanyayı destekliyoruz. Yardım etmek isteyen Adanalılar, derneğimiz aracılığımızla yardımlarını Arakanlı Müslümanlara ulaştırabilirler." dedi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir