• DOLAR 34.279
  • EURO 37.653
  • ALTIN 2918.452
  • ...
İstanbul`da 3 ilçede 16 saatlik su kesintisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Büyükçekmece Arıtma Tesisi`nin içi ve çıkış hatlarında yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri ilçelerinde 4 Ekim saat 23.00 itibariyle 16 saat süreyle 5 Ekim saat 15.00`a kadar su verilmeyeceği açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Büyükçekmece Arıtma Tesisi içi ve çıkış hatlarında zaruri bakım onarım çalışması yapılacak. 04.10.2017 Çarşamba günü 23.00 ile 05.10.2017 Perşembe 15.00 saatleri arasında 16 saat süreyle belirtilen bölgelere su verilemeyecek."

Su kesintisinde dikkat edilmesi gerekenler

Su kesintilerinde ishalli bir hastalığa yakalanıldığında mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Özellikle yaşlılar ve çocuklar hassas gruplardır.

Bulaşıklar içme suyu niteliğindeki sular ile yıkanmalıdır. Tuvaletler 5 su bardağı suya iki bardak çamaşır suyu katılarak hazırlanan suyla temizlenmelidir.

Sebze ve meyveler 1 litre suya 20-30 damla yüzde 1 lik klor solüsyonu damlatıldıktan sonra 15 dk bekletilerek tüketilmelidir. 1 bardak saf çamaşır suyunun (katkı içermeyen sodyum hipoklorit içerikli) üzerine 9 bardak temiz içme suyu konularak bu solüsyon hazırlanır. Kullanılan çamaşır suyu; yüzde 10 aktif klor içermeli ve herhangi bir katkı maddesi içermemelidir.

Ambalajlı su kullanılacaksa, kullanılan suyun izinli olması, ambalajında gözle görülür şekilde çizikler bulunmaması, kirli olmaması ve suyun doğal görünümünü engelleyecek matlıkta olmaması gerekir.

Su kesilmesi sırasında şebeke içerisinde emici bir kuvvet oluşur. Bu kuvvet, şebekede ve evdeki su tesisatlarında kirletici etkenlerin emilmesine yol açabilir. Eğer emilen sularda kanalizasyon suları ile bulaş varsa burada bulunan mikroplar içme suyuna geçer.

Su kesintisinden sonra ilk gelen suyun kirli olma riski yüksektir. Suyun bulanıklığı gidene kadar ortalama 3 - 5 dakika akıtılmalı, eğer akıtılmasına rağmen lağım kokusu gibi kötü bir koku olursa içilmemeli ve ilgili sağlık kuruluşlarına bildirilmelidir.

Su kesilmesinde su yedeklemesi yapanlar, her kullanımdan sonra kapları yüzde 1 lik klorlu su ile yıkamalıdır. Suları güneş almayan yerlerde muhafaza etmeli, açık renkli bidonlar tercih edilmelidir. Kapağı açtıktan sonra kötü bir koku geliyorsa o bidon kullanılmamalıdır.

Su kesintisinin olacağı durumlarda apartmanların su depoları temizlenmeli, paslanan, sızdıran depolar değiştirilmelidir. Depolar kesinti olmadığı zamanlarda 6 ayda bir, kesinti zamanlarında 3 ayda bir temizlenip dezenfekte edilmelidir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir