• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
9 ayrı suçtan aranan şüpheli tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hırsızlık zanlısı olarak gözaltına alınan kişinin başkasına ait kimlik kullandığı, 9 ayrı suçtan arandığı ve toplam 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.

Şahinbey ilçesinin Konak Mahallesi'nde bir evdeki hırsızlık olayıyla ilgili çalışma yapan polis, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Şüphelinin giydiği kamuflaj pantolondan yola çıkılarak hırsızlık yapan kişinin M.Ş.Y. olduğunu tespit edildi.

Gözaltına alınan M.Ş.Y.'nin, E.Y. isimli kişiye ait kimlik bilgilerini kullandığı, 9 farklı suçtan arandığı ve toplam 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. M.Ş.Y.'nin kullandığı bir araç ile 2 araç anahtarı, cep telefonuna da el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin adliyeye sevk edilen M.Ş.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hırsızlık olaylarına 11 tutuklama

Öte yandan, 37 hırsızlık olayıyla ilgili gözaltına alınan 19 şüpheliden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kentteki hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında güvenlik kamera kayıtları, tanık beyanları ve olay inceleme sonucunda elde edilen delillerden de yola çıkılarak kent genelinde 11 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında meydana gelen 21 iş yeri, 4 kurum, 3 ev, 7 araçtan, bir açıktan ve bir otomobil hırsızlığı olmak üzere toplam 37 hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Bu hırsızlıklarla ilgili ise 19 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilen şüphelilerden mahkemeye çıkarılan 11'i tutuklanırken, 8'i ise serbest bırakıldı.

9 ayda 171 kişi hırsızlıktan tutuklandı

Ayrıca, Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren toplam 442 hırsızlık olayının aydınlatıldığı bu olaylara karıştığı tespit edilerek yakalanarak gözaltına alınan 451 şüpheliden 171'inin tutuklandığı belirtildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir