• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
İlim Yayma Cemiyetinden "Kitaptan Hayata" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yürütülen "Kitaptan Hayata" projesinin açılışı yapıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube binasında gerçekleştirilen açılışa; Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü ve İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kamu kurum amirleri ile davetliler katıldı.

Açılışta projeyle ilgili bir konuşma yapan Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, açılan kitap kafenin amacının gençleri ahlaki değerleriyle bütünleştirmek olduğunu belirtti.

Polat, "Bugün yeni bir projenin açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bu projemizin ismi 'Kitaptan Hayata.' Bu projenin ana teması sosyal uyumdur. Yani gençlerimizi topluma kazandırmak, gençlerimizi ahlaki değerleri ile bütünleşmiş bir şekilde aramıza katmak. Bundan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projede 3 bin adet kitabı daha önce almış olduğumuz 10 bin kitaba eklenecek. Bunun yanı sıra burada satranç kursları, matematik kursları gibi çeşitli kurslar olacak. Gençlerimizi burada ağırlayacağız. Burada ücretsiz internet olacak, yine buraya gelen gençlerimize çay, kahve gibi ikramlarımız tamamen ücretsiz olacak. Çünkü biz gençlerimizin buraya gelmesini ve kahve kokusuyla birlikte kitapla buluşmasını arzu ediyoruz. Bunun dışında Türkiye'nin çeşitli yerlerine gezilerimiz olacak. Kardeş okullarımız olacak. Buralarda ziyaretlerimiz olacak. Bunların hepsi bu projenin içerisinde olan şeyler. Yine Allah nasip ederse buraya önemli yazarlar, düşünce adamları gelecekler ve bunlar gençlerimizle buluşacaklar. Bu gençlerimiz 14-29 yaş arası gençler olacak. Dolayısıyla burada hem ortaokuldaki genç öğrencilerimiz hem de üniversitedeki öğrencilerimiz buradan istifade edecekler. Bildiğiniz gibi Muş İlim Yayma Cemiyeti'nin bu binanın yanında bir binası daha oldu. Valilik binası karşısında bir yurdumuz var. Orada da yeni bir merkez açıyoruz. İnşallah oraya da bir kitap kafe açılacak. Yakında onun da açılışını yaparız." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise yaptığı açıklamada Sivil Toplum Örgütlerinin gençlerin yetişmesi adına faaliyetlerini arttırmaları gerektiğini söyleyerek, "İlim Yayma Cemiyeti 2 yıldır ilimizde kurulmuş. Bu 2 yılda çok güzel hizmetler yaptılar. Bugün de Gençlik Spor Bakanlığı ile beraber kitaptan hayata başlığıyla çok güzel bir projeye imza attılar. Öğrenci ve gençler için çok güzel bir hizmet. Biz istiyoruz ki Sivil Toplum Örgütleri gençlerin üzerinde daha çok dursun, gençlerin yetişmesi noktasında çalışmaları artırsınlar. Çok güzel bir kütüphane oluşturmuşlar. İnşallah gençler burada çay ve kahve kokusu ile beraber kitaplardan istifade ederler. Kitaptan öğrenilen hayat bambaşkadır. Çok faydası olur. Biz istiyoruz ki bu projenin genişletilerek daha çok insana ulaşsın." dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir