• DOLAR 32.502
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2419.027
  • ...
HÜDA PAR`dan Batman`da esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Sağlık Mahallesi 8'inci Cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Şahin ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşın ilgisiyle karşılaştı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, her hafta bir bölgenin esnafını ziyaret ederek, sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye çalışacaklarını söyledi.

Piyasadaki durgunluğun esnafın en büyük sıkıntısı olduğunu belirten Şahin, "Esnafımızı ziyaret ettik. Satışlarını, durumlarını sorduk. İşlerinin iyi olup olmadığını sorduk. Esnafın çok güzel bir özelliği var. Esnafımız, işleri düşük de olsa şükretmesini biliyor. Bu güzel bir vasıftır. Ziyaret ettiğimiz esnafımız genelde işlerinin durgunluğundan şikâyet ettiler. Gerek mevsime dayalı gerekse de piyasanın durgunluğuna dayalı olarak işlerinin durgun olması bugünkü şartlarda artık normal gibi görünmeye başladı. Oysaki piyasanın daha canlı olması lazım." dedi.

İşsizliğin azalması ve piyasanın hareketlenmesi için idarecilerin yeni politikalar üretmesi gerektiğine değinen Şahin, "Batman gibi bir şehrimizde özellikle inşaat sektörünün durgunluğa geçmesinden sonra tabi ki esnafımız da bundan etkileniyor, işleri düşüyor. Bundan dolayı da hükümetin bu işsizliğe, piyasanın açılmasına dönük politikalar geliştirmesi ve esnafın işlerinin daha da iyileşmesi için çarelere başvurması lazım. Her halükarda esnafımız şükrediyor. Esnafımız çocuklarının rızkının peşindedir. Biz de esnafımızla bir araya gelip, dertlerini, sorunlarını dinliyoruz. Bundan sonra da her hafta esnaflarımızla iç içe olup, işlerinin açılması için gerek yerel idareye gerekse de hükümete dönük çağrılarımızı yapacağız." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir