• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dost Ülke`den Türkiye`ye Gülen cevabı ``Hayal Bile Etmeyin``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Türkiye`nin 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü Fetullah Gülen`i tüm istek ve itirazlara rağmen teslim etmeyen ABD ile yakınlaşması ilginç derecede ilerliyor. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın son Amerika ziyaretinde Trump`a "Dostum Donald", Trump`ın ise Erdoğan için “Benim dostum haline geldi” ifadeleri basına yansımıştı. Kamuoyu Amerika`nın hem 15 Temmuz`daki tavrı nedeniyle hem de PYD`ye verdiği desteğe rağmen ilerleyen bu dostluğa anlam veremiyor. Son dönem yürütülen politikalar çerçevesinde müttefik ülkeden dost ülkeler konumuna gelen Türkiye ve Amerika arasında Papaz ve Gülen gerginliği yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Türkiye'de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Fetullah Gülen'in 'takas edilmeleri' hakkındaki önerisi ile ilgili ABD'den yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de yaklaşık bir yıldır hapiste bulunan Papaz Brunson ile Fethullah Gülen'in 'takas edilmeleri' hakkındaki önerisi ile ilgili olarak "Böyle bir yola girebileceğimizi hayal bile edemiyorum" dedi.

GÜLEN'İN İADESİNDE BİR GELİŞME YOK

Nauert, FETÖ sorumlu Fetullah Gülen'in iadesinin Türkiye hükümeti tarafından 'birkaç kez yapıldığını' kaydettikten sonra "Biz halen Türk hükümetinin bize sunduğu materyalleri değerlendirmeye ve bakmaya devam ediyoruz. Bu konuda bir yeni gelişme yok. Papaz Brunson'a gelince, Papaz Brunson'ı yurduna getirmek bizim için çok ciddi bir konu. Bu konuyu Başkan Trump da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok uzak olmayan bir zamanda, BM Genel Kurulu sıralarında New York ziyaretinde tekrar gündeme getirdi. Dışişleri Bakanlığı da Papaz Brunson ile yakından irtibatta. En son Eylül 18'de ziyaret edildi. Biz halen onun serbest bırakılması için uğraşıyoruz. O Türkiye'de haksız yere hapsedildi" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "400 dönüm arazi Amerika onlara tahsis etmiş, orada beraber 'dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz' diyorlar. Ama Amerika'nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor. Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Ondan sonra kalkıyorlar ‘filanca papazı bize verin.` Bir papaz da sizde var siz de onu bize verin. ‘Sen onu karıştırma.` Ne demek sizde yargı var biz de yok mu?"

Bu haberler de ilginizi çekebilir