• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
22 gümrük memuru gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Gümrük Kanununa Muhalefet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Rüşvet '' suçuna ilişkin yürütülen soruşturmada 22'si gümrük memuru olmak üzere toplam 25 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 23'ünün gözaltına alındığı bildirildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve "Gümrük Kanununa Muhalefet, Resmi Belgede Sahtecilik ve Rüşvet" suçuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; Kapıköy Gümrük Müdürlüğü alanında ve Sınır Ticaret Merkezi kapsamında, ithalat ve ihracat işlemlerinde, gıda yüklü araçların Türkiye'ye girişi esnasında eksik ve sahte evraklarla yapılan usulsüzlükler ve menfaat temininin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, anılan suçlardan 18 Ocak 2017 tarihinde, teknik ve fiziki takip kararları ile soruşturmaya başlanıldığı, 28 Eylül 2017 tarihinde, Van'da 11, İstanbul'da 4, Antalya 2, Hakkâri'de 2, İzmir, Ordu, İskenderun, Samsun, Ağrı ve Diyarbakır illerinde de birer kişi olmak üzere 22'si gümrük memuru toplam 25 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildiği, bunlardan 23'nün gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise yakalanamayan 2 sivil şahıstan birinin İran'da bulunduğu, yurda giriş yapması halinde yakalanacağı, diğer şahsın ise İstanbul ilinde olduğu tespit edildiği, bu şahısların yakalanması için çalışmalar ile olay hakkındaki soruşturmanın çok yönlü olarak devam etmekte olduğu belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir