• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

2018 yılı itibariyle yürürlüğe girecek Özel İletişim Vergisi (ÖİV) yüzde 5 oranından yüzde 7.5 oranına yükseltildi. Böylece internetten alınan vergi ücreti de yüzde 50 artmış oldu. Mobil cihazlarımız, telefonlarımız ve diğer her iletişim tabanlı hizmetten alınan ÖİV artık yüzde 7.5 üzerinden hesaplanacak.

İnternet vergisi ne kadar olacak?

Kullandığımız internet için her ay ödediğimiz Özel İletişim Vergisi üzerinde yapılan bu zam, geçtiğimiz gün yapılan yüzde 40 oranındaki Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ile beraber duyurulmuş oldu.

Aslında bu zam sadece kullandığımız ADSL, VDSL gibi sabit internet hatlarını kapsıyor. Diğer taraftan diğer iletişim vergileri düşürülürken hepsi yüzde 7.5`e sabitlenmiş oldu.

Önceden yüzde 25 olan cep telefonu görüşmeleri, yüzde 15 olan sabit telefon görüşmeleri ve internetten alınan yüzde 5 oranındaki vergi de sabitlenmiş oldu.

Yurtdışına gidildiğinde burada yapılan görüşmeler için de yurtdışı telefon operatörüne ödenmesi gereken bedelde değişiklik yapıldı. Artık yurtdışı görüşmelerde KDV ve ÖİV alınmayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal şunları söyledi:

“Böylece vatandaşlarımız telekom hizmetlerinin vergilendirilmesindeki karmaşık yapıdan kurtuluyor ve vergi oranları aşağı indiriliyor.”

(shiftdelete.net)