• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Halepçe Kürt`lerin Hiroşima`sıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Has Parti Diyarbakır İl Başkanı Allattin Parlak, 16 Mart 1988`de Halepçe yaşanan katliam ile ilgili basın açıklaması yaptı. Halepçe`de kimyasal silahların kullanmasıyla 7.000`den fazla Kürd`ün katledildiğini ifade eden Parlak, insanlık tarihinin en karanlık, en acımasız ve dehşet verici günlerinde bütün dünyanın sesiz kaldığını söyledi.

24 Yıl Geçti Ama Acılar Hala Taze
Parlak, "Bir halk topyekûn kadın, çoluk-çocuk, genç, yaşlı demeden vahşice katledildi. Bugün Halepçe katliamı üzerinden 24 yıl geçti. Acılar hala taze. Halepçe; Ortadoğu diktatörlerin görünen yüzü, Halepçe; Kürtlerin Hiroşiması, Halepçe; Kapitalist sistemin ve sosyalist sistemin ortak girişimi, Halepçe; Kürtlerin insanlıkla imtihanı, Halepçe; Kürtlerin, ümmetin yetimi olduğunu gösteren tablo, Halepçe; Silah tüccarların kimyasal silahlarını denediği laboratuar… Halepçe bize göstermiştir ki; Kimyasal, Biyolojik ve Nükleer silahların insan ırkının devamı önündeki en büyük engeldir" dedi.

Halepçe İnsanlık Müzesine Dönüştürülmeli
Ne acıdır aynı tablonun bir benzerini Suriye`de, Humus`ta, Hama`da gördüklerini belirten Parlak, "Dün Halepçe`yi izledik, bugün Humusu izliyoruz" dedi. Parlak, "Halepçe`de kendi menfaatleri uğruna Saddam`ın eline silah verip kimyasal kullandıran devletler ile bugün Suriye`de katliam yapan Esad`a seslerini çıkarmayanlar aynı devletlerdir. Önerimiz; Halepçe`de hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmeli, Halepçe Birleşmiş Milletler tarafından İnsanlık Müzesine dönüştürülmelidir" diye konuştu.

Bugünün anısına Halepçe`de hayatını kaybedenleri Allah`tan rahmet dileyen Parlak, yeni Halepçelerin olmaması için insanlığın daha duyarlı olmasını temennisinde bulundu.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir