• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Halepçe Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - 16 Mart 1988`de Irak`ın Halepçe kentinde yaşanan katliamının 24. yıldönümü nedeniyle Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir basın açıklaması düzenledi. Halepçe kentinde savunmasız Müslüman Kürt halkına, Zalim, gaddar, acımasızlığı ile ün yapan Saddam`ın emriyle kimyasal hardal, siyanür gazlardan müteşekkil bombaların yağdırıldığını hatırlatan Gökdemir, bu katliamın Hiroşima ve Nagazaki`den sonra insanlık adına vahşet içerikli en büyük insanlık suçu olduğunu vurguladı.
Despot Zalimlerin Kara Lekesi
Gökdemir, "Bu gün; tarihin unutulmaz sayfalarından biri olarak insanlığın yeni bir trajediye tanıklık ettiği bir gündür. Vahşete tanıklık edenlerin ifadesi ile `yanmış et kokusundan başımız döndü` diye tarif ettiği katliamın ve soykırımın yıldönümüdür. Halepçe; henüz yeni doğmuş çocuğuna sarılı bir şekilde can veren baba ile çocuğunu bir fotoğraf karesinde buluşturan, hafızalara kazınmış tarihe despot zalimlerin kara bir lekesi olarak geçmiştir" dedi.
 
Büyük Bir İnsanlık Dramı Yaşandı
16 Mart günü Halepçe adeta bir mahşer günü olduğunu ifade eden Gökdemir, insanların şaşkın, çaresiz ve mazlum olduğunu söyledi. Gökdemir, "Anneler yavrularını kurtarmak için korkunç bir mücadele verirken Baas`ın taşlaşmış kalpli askerleri uçaklarla onları bombardımana tabi tuttular. Anneler kan içinde cansız bebelerinin üzerine düşüyordu. Kadın, erkek, çocuk, ihtiyar ve her şey yok olmuştu. Ve katliamda ilk anda 5 bin Halepçeli Müslüman Kürt yaşamını yitirmiş ve yedi bini aşan insan yaralanmıştı. Bu saldırı sonrası büyük bir göç dalgası ve büyük bir insanlık dramı yaşanmıştı" diye konuştu.
 
Soykırımın Baş Ortakları: ABD, Fransa, Almanya
Dünyasının bu katliama sessiz kaldıklarına dikkat çeken Yılmaz, çünkü ölen Müslümanlar olduğunu söyledi. Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü; "Her ne kadar bu katliamın baş sorumlularından biri olarak görünen Saddam olsa da, bu kimyasal silahların ABD, Fransa, Almanya patentli olması hesabiyle, bu ülkeler de katliam ve soykırımın baş ortağıdırlar. Halepçe`de yaşananlar, emperyalizmin dünya hegemonyasının tesisi için gerçekleştirdiği diğer katliamlardan farklı değildir. Hiroşima, Vietnam, Ruanda, Kamboçya, Çeçenistan, Bosna, Afganistan, Filistin, Libya, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde bir yüzyıla sığamayacak kadar çok ve kanlı olan katliamların gerçek sorumluları olan emperyalistler bugün de "insan hakları ve özgürlüklerin hamisi" kisvesiyle yeni katliamlara imza atıyorlar. Ya da yeni katliamların işlenişini susarak destekliyorlar."
 
Baas Sosyalist Saddam`ın bütün dünyanın gözü önünde boynu kırılarak idam edildiğini hatırlatan Gökdemir, "Bin Alileri, Namübarekleri ve Esatların dayandıkları şeytanı güçler tarafından terk edilip kullanılmış peçete gibi tarihin çöplüğüne atıldıklarını bizlere göstermektedir" dedi.
 
Zalimleri Nefretle Lanetliyoruz
Bem Bir Sen olarak; Mazlum halklara yönelik savaşlara, katliamlara, baskı ve zulümlere karşı olmaya devam edeceklerini belirten Gökdemir, "İslam ümmetinin yetimleri ve yüz akı olan Mazlum ve Mustazaf Müslüman Kürt halkı; hakkın egemenliğine sarılıp hakkı üstün tutma prensibine uygun hareket ettikleri takdirde; egemen güçlerin korkulu rüyası olacağına inanıyoruz. Vahşetin 24. Yıldönümünde Halepçeli mazlum Müslümanları rahmetle anıyor, bütün zalimlerin, katilleri ve diktatörlerin sonu Saddam`ın sonu gibi olması dileğiyle, tüm İnsanlık adına zalimleri nefretle lanetliyoruz" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir