• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"Bürokratik engeller eğitim-öğretimimizi felç etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkan Vekili Naif Keleş, sendika adına yazılı bir açıklama yaparak, eğitim camiasında ciddi idare boşluğu olduğunu ve sürekli bürokratik engellere takıldığını söyledi.

İdareci atamalarının hâlâ yapılmadığına dikkat çeken Keleş, duyarsızlık yüzünden kentte eğitim ve öğretimin felç olduğunu vurguladı.

Keleş, "Diyarbakır Eğitim Camiası, bürokratik engellerle iş yapamaz hale geldi. Eğitimin iş yükünün ağırlığı içinde ciddi sıkıntıların yaşandığı süreçte üstüne üstelik bürokratik engeller ve duyarsızlıklarla Eğitim-Öğretimimiz adeta felç oldu. Diyarbakır'da ciddi idareci boşluğu varken, okullarımız başıboş iken, eğitim öğretim aksarken idareci eksikliğine rağmen haftalardır bekletilen Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı atamalarının geciktirilmesinin sebebi nedir?" dedi.

"Milli Eğitim'den valiliğe giden tüm yazılar neredeyse sorgulanmadan reddedilme nedenine bir anlam veremiyoruz."

Keleş, yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük sorunlar Milli Eğitim'in önünde dururken mülki amirler il kurul, komisyon ve toplantı onaylarını neden imzalamıyor? En basit yazılar bile neden geri dönüyor? Mülki amirlerimizin Eğitim camiası ile ilgili güvene dayalı ilişkilerin olması gerektiğine inanıyor ve bunu onlardan bekliyoruz.  Milli Eğitim'den valiliğe giden tüm yazılar neredeyse sorgulanmadan reddedilme nedenine bir anlam veremiyoruz. Bir yandan ücretli öğretmen ataması rahatlıkla yapılırken öğrencilerini okulda bekleyen Norm fazlası öğretmenlerin ihtiyacı olan okullara atamalarının yapılmaması karşısında hayretler içindeyiz. Öğretmen ve İdareci görevlendirmeler zorunluluklar ve uygun görüşler dikkate alınmadan neden reddediliyor? Birçok okul öğretmensizken hatta kapalı okullar varken Diyarbakır Eğitimine önem verilmiyor mu yoksa üvey evlat muamelesi mi görüyoruz?"

"Memur olarak çalışanların güvenlik soruşturması meselesi?"

Keleş, memur olarak çalışanların, güvenlik soruşturmaları nedeniyle birçok idarecinin atanmadığını kaydetti.

Okullara karşı duyarsızlığın had safhada olduğunu aktaran Keleş, "Eğitim camiasında mağdur birçok öğretmen eşler var. Sağlık, güvenlik ve aile bütünlüğü sorunu olan öğretmenlere neden gereken önem verilmiyor. Nedir memur olarak çalışanların güvenlik soruşturması meselesi? Öğretmen olarak çalışabilir de idareci olarak mı çalışamıyor? Okullarımız TYP ile destek verilmesi gerekirken neden duyarsız kalınıyor? Diyarbakır'ımızın birçok okulunda hizmetli bulunmamasından kaynaklı oluşan temizlik sorunu birçok okulumuzun eğitim ve öğretime uygun olmadığını, bu durumun öğrenci sağlığını olumsuz yönde etkilediğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden bu sorunları çözmesini ve Eğitim camiasına bir açıklama yapmasını bekliyoruz"

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Keleş, bazı mülki amirlerin eğitim camiasına OHAL uyguladığını dile getirdi.

Yetkililerden söz konusu sorunları çözmesini isteyen Keleş, şu şekilde açıklamasını noktaladı: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Olağanüstü Hal halka uygulanmayacak, Devletin birimlerine uygulanmak üzere yürürlüğe konmuştur. Ama Diyarbakır'da bazı mülki amirler bunu Eğitim camiasına uygulamakta ısrar etmektedir.Bu süreçte tıkanan Diyarbakır eğitimine ve okullarımıza duyarsız kalıp sorunlara sorun katarak atamaların bürokratik engellere takılması kabul edilemez. Yetkililerin bu sorunlara acilen çözüm getirmesi gerekirken zanna dayalı kaygılara neden giriliyor? Acil olarak yetkililerden bu sorunları çözmesini ve Eğitim camiasına bir açıklama yapmasını bekliyoruz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir