• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
İLKHA`nın haberi yetkilileri harekete geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 25 haneden oluşan Şiyar 1 Apartmanı'na giden 400 metrelik yolun bozuk olması nedeniyle hastalarına ambulans, öğrencilerine ise okul servisi gelmediği için mağdur olan vatandaşların sıkıntısını "Mardinlilerden yollarının yapılmamasına tepki" başlığıyla servis eden İLKHA'nın haberi belediye yetkililerini harekete geçirdi.

Geçtiğimiz gün Şiyar 1 Apartmanı'na gelerek bina sakinleriyle görüşen Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, yolun yapılmasını talimatını verdi.

Belediye ekiplerince yolda çalışma başlatılırken, mahalleli hem İLKHA'ya hem de belediye yetkililerine teşekkür etti.

"İLKHA aracılığıyla şikâyetimizi bildirdik, ondan sonra düzenlemeler başladı"

Yollarının yapıldığı için başta İLKHA muhabirlerine ve yetkililere teşekkür eden bina sakini Abdülkadir Kürkçü, şunları söyledi: "Daha önce yolumuz yoktu, öğrenci servisleri gelmiyordu, ambulans dahi buraya gelemiyordu. Hastalarımız çıkamıyorlardı. Şimdi yol düzenlemesi oldu. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. İLKHA aracılığıyla şikâyetimizi bildirdik, ilgilendiler sağ olsunlar. İLKHA muhabirleri buraya gelip çekim yaptılar, ondan sonra düzenlemeler başladı. Bir hafta içinde hemen hemen yolun yarısı bitti diyebiliriz."

"Eskiden bisiklet süremiyordum"

Eskiden yol bozuk olduğu için bisiklet süremediğini ancak şu an çok rahatlıkla bisikletini sürdüğünü belirten Emir Eryıldız, park talebinde bulundu. Eryıldız, "Yolumuz yapıldığı için çok teşekkür ediyorum. Valimize ve İLKHA muhabirlerine çok teşekkür ediyorum. Yolumuz olduğu için çok mutluyum." dedi.

Kattume Yalçınkaya da İLKHA'nın yaptığı haber üzerine Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk'ün kendilerini ziyaret edip yollarının yapılması için talimat verdiğini aktardı.

 "Hazırlık yapıyorduk buradan gidecektik"

Yalçınkaya, "Bu ayın içerisinde hazırlık yapıyorduk buradan gidecektik. Çünkü yol yoktu, su yoktu, hiçbir şeyimiz yoktu... Allah sizden razı olsun; artık evimizde oturacağız. Size, Sayın Valimiz Mustafa Yaman Beye ve Sayın Kaymakamımıza Şakir Öner Öztürk'e teşekkür ediyoruz." diye belirtti.

"Artık ambulans gelebilecek"

Hüseyin İlik de,"Eskiden ambulans gelemiyordu, yukarıdaki binalarda duruyordu. Beni battaniyeye sarıp oraya götürüyorlardı. Şimdi ambulans rahatlıkla gelebilecek ve rahatlıkla hastaneye gidebileceğim." diyerek yol yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. (M. Salih Keksin, Mehmet Aslan - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir