• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Firma Rehberi`nde bugün Hayat Kimya`yı tanımaya çalışacağız. Her zaman olduğu gibi firmaları kendi anlatımları ile tanıyoruz. Söz Hayat Kimya`da:

Firmanın Temelleri 1987`de Atıldı

“1969 yılında Kastamonu Entegre`yle yonga levha üretim tesisini işletmeye alan Yahya Kiğılı, 1987 yılında Hayat Kimya`nın temellerini attı ve hızlı tüketim sektörüne giriş yaptı. Hayat Kimya hızlı tüketim sektöründe, ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde faaliyet gösteriyor. Temizlik kağıtları kategorisinde Papia, Familia, Teno ve Focus, ev bakım ürünleri kategorisinde Bingo ve Test, hijyenik ped kategorisinde Molped, bebek bakım ürünleri kategorisinde Molfix ve Bebem, yetişkin bezi kategorisinde Joly ile Evony markalarını tüketicilerle buluşturan Hayat Kimya, Türkiye ve uluslararası organizasyonlarında 8.000`e yakın kişiye istihdam sağlıyor.

Dünyanın 5. Büyük Markalı Bebek Bezi Üreticisi

Türkiye`nin ardından Mısır, İran, Cezayir, Rusya ve Nijerya olmak üzere 6 ülkede üretim tesisleri, Fas ve Bulgaristan satış dağıtım şirketleri ile faaliyet gösteren Hayat Kimya, ayrıca 5 kıtada 100`den fazla ülkeye ihracat yaparak, bölgesel konumunu güçlendirmeye, markalarını dünya çapında milyonlarca eve ulaştırmaya devam ediyor. İSO`nun ilk 500 sıralamasında 45. sırada yer alan Hayat Kimya, 2015`te Ar-Ge Merkezi ile T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sektöründeki ‘En İyi Ar-Ge Merkezi` ödülüne layık görülerek yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor. Hayat Kimya, bebek bezi kapasitesiyle dünyanın 5. büyük markalı bebek bezi üreticisi ve temizlik kağıtları yatırımıyla ise Orta Doğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa`nın en büyük, dünyanın 16. büyük üreticisi konumundadır.