• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Milyar Salâvat Kampanyasına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Peygamber Sevdalıları Platformu bu seneki kutlu doğum etkinliğinde de Peygamberimiz Hz. Muhammed`e (sav) hediye edilmek üzere "Milyar Salâvat Kampanyası" başlattı. Başlatılan salâvat kampanyalarına yoğun ilgi gösteren Batmanlılar geçen seneye göre zikirmatiklere yoğun ilgi gösterdi.
 
Geçen senelerde beklenilmeyen bir teveccühle karşılanan Salâvat Kampanyası yediden yetmişe tüm vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun başlattığı salâvat kampanyasına önceki senelere göre daha fazla rağbet olduğunu ifade eden Halime Çelik, "Salâvatları okumakla çok mutluyuz. Her yerde böyle kampanyaların başlamasına sebep olanların Allah hayırlarını artırsın ve işlerini rast getirsin. Bu kampanya başladığından beri 100 binlerce salâvat okudum ve ayriyeten benim çocuklarımın hepsi de salâvat okuyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Vesile Olanlardan Allah Razı Olsun
Allah Resulü için yapılan bu kampanyanın çok güzel olduğunu vurgulayan Molla Mehmet Gezer, "Allah ve Melekleri Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)`e salât ve selam getiriyorlar. Allah (c.c) ayeti kerimesinde `Ey iman edenler sizde Peygambere salât ve selam getirin`" buyuruyor. Allah bu kampanyayı başlatan Peygamber Sevdalılarından razı olsun giyen Gezer, kim bir hayra vesile olursa o hayrı işlemiş gibi olur. Başlatılan bu kampanyadan çok memnunuz bizi hayra teşvik ediyor" şeklinde konuştu.
Molla Mehmet Gezer, "Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde `Bana okunan salâvatlar melekler tarafından şu şahıs şu kadar salâvat okmuş, hemen o şahsın salâvatına icabet ederim` diye buyurur" dedi. Gezer, "Aklımıza gelmeyen bu güzel işe vesile oldukları için Allah işlerini her zaman güzel yürütsün ve onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.
 
"Salâvatların Hayatımızda Yeri Oldu"
Burak Demir, "Allah(c.c) salâvat kampanyasını düzenleyen Peygamber Sevdalılarından razı olsun onlar sayesinde ailece salâvat yarışlarına giriyoruz. Kampanyayı başlatanlar sayesinde elimizden zikirmatik ve dilimizden salâvat eksik olmuyor" dedi.
 
"Peygamber Sevdalıları Platformu her Kutlu Doğum arifesinde başlattıkları salâvat kampanyasını bizlerde kutlu doğum heyecanı yaşatıyor, çok seviyoruz. Artık her sene düzenlene salâvat kampanyasını sabırsızlıkla bekliyoruz."diyen İbrahim Demirbilek, "Ailemizle ve akrabalarımızla salâvatlar okuyoruz. Kutlu doğum sonrasında da salâvatları çekiyoruz. Tam salâvat çekmeyi bıraktığımızda sonraki senenin kampanyası başlıyor böylece salâvatlara ara girmeden hayatımızda yeri oldu" şeklinde konuştu.
Okunan Salâvat-ı Şerifeler 15 Nisan 2012`de Batman`da yapılacak Kutlu doğum mevlidinde Hz. Muhammed (s.a.v.)`e teslim edilecek.
(M. Sait Çelik - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir