• DOLAR 32.907
  • EURO 35.38
  • ALTIN 2467.731
  • ...
Anaokullardaki çocukların karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde GAP idaresi tarafından açılan 7 yaz anaokulunda örgün eğitim gören 45 Suriyeli ve 60 Kızıltepeli çocuklar olmak üzere 105 öğrenciye ÇATOM'da (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) düzenlenen programda karneleri ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş'ın Eşi Ayşe Odabaş tarafından verildi.

Çocuklara okul çantası, aileler eve çocuklara da ayrıca değişik hediyeler takdim edildi.

Program hakkında açıklamada bulunan ÇATOM sorumlusu Bahar Yıldız, 3 ay süre içerisinde özellikle mülteci çocuklarına Türkçe eğitim kavramını öğrettiklerini ve çocukların şu anda kendilerini rahatlıkla ifade ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"GAP idaresi tarafından Kızıltepe'de 7 anaokulu açıldı 4 tanesi bölge çocuklarına, 3 tanesi mülteci çocuklarına GAP idaresi tarafından açıldı. Merkez donanımların hepsi çocuklarımızın ihtiyaçları GAP idaresi tarafından karşılandı. Toplamda 45 mülteci ve 60 tane bölge çocuğuna eğitim verdik. Bunlar örgün olan çocuklarımızdı. Bide örgün eğitimi almayan 105 çocuğumuz daha var. Bunlarında aynı şekilde 45 tanesi mülteci 60 tanesi bölge çocukları toplamda 210 çocuk GAP idaresinin vermiş olduğu bu eğitimlerden faydalandı. 3 ay süre içerisinde özellikle mülteci çocuklarımıza Türkçe eğitim kavramını öğrettik. Çocuklar şu an da kendilerini çok rahat bir şekilde özgün öğrenim diline kendilerini çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar. Aynı zamanda GAP idaresinin yapmış olduğu bu eğitim sistemiyle 105 çocuğumuz e-okulda okul kayıtları yapılarak bu haftaki Milli Eğitim Bakanlığının oryantasyon çalışmalarına dahil oldular. Şu an da çocuklarımız birinci sınıf öğrencisi ve okula da çok rahat gidip gelebiliyorlar. Velilerimizde bundan gayet memnunlar. Bu yaptığımız program hem karne hem de bu yaz okulların kapanışı artık Milli Eğitim Bakanlığının normal eğitim öğretim örgün dönemi başlıyor."

Programa ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş'ın Eşi Ayşe Odabaş, eğitim veren öğretmenler öğrenciler ve velileri katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir