• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Van`da `Turizm ve Seyahat Fuarı` toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan "Van Turizm ve Seyahat Fuarı" öncesi Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantının başkanlığını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kentin artık yavaş yavaş turizm şehri olarak anılmaya başladığını söyledi.

Valilik, belediye, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yatırımcılarla şehri ileriki yıllarda cazip bir hale getireceklerini dile getiren Zorluoğlu, eksiklerin olduğunu ve bu eksiklerin stratejik çalışmalarla giderileceğini anlattı.

Bu yılın ve gelecek yılların Van turizmi için parlak yıllar olacağını söyleyen Zorluoğlu, "Bunun gerçekleşebilmesi için şüphesiz başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere valiliğimiz, belediyelerimiz, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yatırımcılarımızla el ele vererek inşallah şehrimizi önümüzdeki yıllarda turizm bakımından daha cazip bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu bakımdan Van Turizm ve Seyahat Fuarı esasında önemli bir işlev görüyor. Uzun yıllardan bu tarafa yapılıyor ve gerek içeriden gerek dışarıdan turizm sektörüyle iştigal eden birçok yatırımcıyı buraya getiriyor. Bu yıl düzenlenecek olan da inşallah gayet güzel bir şekilde maksadına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek." dedi.

İran, Gürcistan ve Ermenistan'dan katılım olacak

Fuara İran, Gürcistan ve Ermenistan'dan da katılım olacağını ifade eden Zorluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yıl İran, Gürcistan ve Ermenistan'dan sektörel anlamda katılım bekliyoruz. Yurt içerisinde 35 ilimizde il kültür ve turizm müdürlerinin katılımını bekliyoruz. Fuarımıza bu yıl 66 katılımcı bekliyoruz. Bu sayı biraz daha artabilir. Komşu ülkelerimizden de katılım bekliyoruz."

Van'ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu belirten Zorluoğlu, bu yılki fuar için bir zorlama olmadan illerin Van'a gelmek istediğine değindi.

4 yıldır Van'da fuarlara katıldıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nezafettin Aydoğan, kenti çok sevdiğini anlatarak, "Son 2 yılda terör belası bizi çok sıkıştırdı. Fuar anlamında bakanlıkta ciddi mücadeleler verdik. Yeter ki illere, fuarlara katılın diye ciddi baskılar kurmamıza rağmen firmalar güvenlik nedeniyle gelmek istemiyorlardı. Bu yıla geldiğimizde ise baskıyla geçen yıllarda 19 ili getirmeye çalıştık, 17'si geldi. Hiçbir baskı olmadan bu yıl ise 35 il katılacağını söyledi. 35 ilin katılması demek güvenlik sorunun olmadığını ve Van'ın fuar anlamında önemli bir yere geldiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Ayrıca Aydoğan, Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan gazetecileri Türkiye'de ağırlayacaklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise fuara 50 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya; Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Van Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum amirleri ve işletme belgeli otellerin ve tur firmalarının temsilcileri katıldı. (Erkan Karadağ - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir