• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
İpekyolu`nda çok amaçlı parkın temel atma töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu İlçe Belediyesi tarafından içerisinde çocuk oyun parkı, büyükler için spor alanı ve kafe bulunan çok amaçlı parkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Halilağa Mahallesi'nde yapılacak olan çok amaçlı parkın temel atma törenine katılan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, parkın bir aya kadar bitirilerek hizmete açılacağını belirtti.

Parkın yapımıyla ilgili bilgi veren Öztürk, "Bugün İpekyolu Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen güzel bir hizmetin temelini atmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Halilağa Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin metrekare civarında bir alana yapılacak olan temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz ki gerek İpekyolu'nda gerekse Van merkezimizde halkımızın, gençlerimizin, ailemizin ve çocuklarımızın nefes alacağı yeni yeşil alanlara ihtiyaç var. Biz de bunu bilerek, bu ihtiyacı düşünerek göreve başladığımızdan itibaren acaba nerede yeşil alan oluşturabiliriz ve ne yapabiliriz düşüncesiyle adımlar attık ve çok kısa bir zaman içerisinde yeşil alanlarımızın arttırılmasına yönelik projeler geliştirdik, çalışmalar başlattık." dedi.

Mahalleliye hizmet verecek olan parkı bir ay içerisinde hizmete açacaklarını dile getiren Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada temelini atacağımız Halilağa Mahallesi Parkı'nın ise inşallah bir ay sonra kurdelesini hep beraber keseceğiz. Yaptığımız hizmetlerin temel attıktan sonra kısa bir sürede bitirilmesi bizim için önemli. Dolayısıyla burasını da ekim ayı içerisinde inşallah kurdelesini keserek mahallemize, İpekyolu'muza, Van'ımıza kazandırmış olacağız. Bu parkta da yine hem çocuklarımız için hem gençlerimiz için hem de ailelerimiz için güzel yeşil alanlar olacak. Aynı zamanda kafemiz olacak. Halilağa Muhtarlığımızı buraya taşıyacağız. Artık Halilağa Muhtarlığı burada hizmet vermeye başlayacak. Şu anda etrafta gördüğünüz gibi yapılaşma çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Buraya yeni gelen veya mevcut halde yaşayan mahalle halkımıza hizmet verecek olan bir mahalle parkını bir ay içerisinde hizmete kazandırmış olacağız."

Selimbey Mahallesi'nde de yeni bir park yaptıklarını anlatan Öztürk, "Biz Selimbey Mahallesi'nde bize ait yaklaşık bir dönümlük yeri park haline getirdik. Haftaya çarşamba günü bir aksilik olmazsa ilçemize kazandırmış olacağız. Biz 16 adet çocuk parkını tüm köylerimize dağıttık. Köylerimizdeki okul bahçeleri ağırlıklı olmak üzere 16 adet çocuk parkını kauçuk zeminiyle, bankıyla, oturağıyla, çöp kovasıyla, çocuk parkıyla özellikle köy okullarımıza yaptık, bitirdik. Aynı zamanda 12 adet çocuk parkının ihalesini yaptık. Bizim için eğitim önemli, sayın valimiz de çok önem veriyor. Dolayısıyla biz yatırımlarımızı da eğitimi ve çocuklarımızı düşünerek o çocuk parklarını bu sene 15 Ekim itibariyle 30 okulumuzda 30 yerleşim yerine koymuş olacağız." ifadelerini kullandı.

"İçinde down sendromluların işleteceği bir kafenin olduğu park yapacağız"

Son olarak Öztürk, "Eski araştırma hastanesi denilen yer var. Orada hazineye ait 8 dönümlük bir yer vardı. Biz de ilk geldiğimizde buranın hazineye ait olduğu yerin tahsisini İpekyolu Belediyesine park olarak yaptırdık. Bununla da yetinmedik, bu kısa süre içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle, sayın vekilimiz Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın aracılığıyla Kadir Topbaş'la görüştük. Bundan 4 ay önce bizzat görüştük. Buranın kent parkı olması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilmesi desteğini aldık. Şu anda uygulama projesi bitti, ihale aşamasına geldi. İnşallah kış gelmeden buranın da temelini atıp, 2018 yılında yine İpekyolu'muzun, Van'ımızın merkezinde olan bir yeri, 8 dönümlük bir yeri, içerisinde semt sahalarının olduğu bir parkı kazandırmış olacağız. Yine içerisinde aile alanlarının, çocuk alanlarının, kafenin, bu kafenin de down sendromlular tarafından işletilen bir kafe olduğu bir park... Yine down sendromlu çocuklarımıza yönelik özel oyun alanlarının olduğu, engellilerimizin, yaşlılarımızın ve halk eğitimdeki bayanlarımızın el emeği göz nuruyla yapmış oldukları ürünleri satabilecekleri reyonların olduğu bir kent park alanını İpekyolu'muza, Van'ımıza inşallah 2018 yılında kazandırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Düzenlenen temel atma töreni, ilk harcın dökülmesiyle sona erdi. (Suat Tink - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir