• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köy okulu öğretmenlerinden örnek çalışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın miniklere okul ortamını sevdirmek, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için uyguladığı "okula uyum eğitimleri" başladı. Bu yıl "okula uyum eğitimleri" kapsamı genişlettirerek okul öncesi ve birinci sınıfların dışında 5'inci ve 9'uncu sınıfa devam edecek öğrenciler de eğitim programına dâhil edildi.

Kızıltepe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yoldere köyü (Xarabilmê) İlkokulu öğretmenleri, minik öğrencilere okul ortamını sevdirmek için "okula uyum eğitimleri" kapsamında örnek bir çalışmaya imza attı.

Okul bahçesinde küçük tarım alanı oluşturan öğretmenler, özellikle anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri ile domates, patlıcan ve biber gibi sebzeler yetiştiriyorlar. Öğrenciler, okul bahçesinde hem eğlenip hem de doğa bilinci kazanırlarken, bu örnek çalışma sayesinde okula uyum problemi de yaşamıyorlar.

"Hem ders çalışıyorum hem de bahçemi suluyorum"

Okulunu çok sevdiğini dile getiren öğrencilerden Yusuf Günbay, okulda hem ders çalıştığını hem resim yaptığını hem de bahçedeki biber ve domatesleri suladığını söyledi.

İlk defa okula geldiğini söyleyen Zühre Gümüşten, okulu çok sevdiğini, burada mutlu olduğunu ve büyüyünce öğretmen olmak istediğini ifade etti.

"Öğretmenlerimizle birlikte yeni nesiller yetiştiriyoruz"

Oğlunun okula başlamasından ötürü mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Yasemin Günbay isimli veli, "Okulumuz güzel, öğretmenlerimizden de memnunuz, çocuklarımızla ilgileniyorlar. Çok heyecanlıyım ve mutluyum, çünkü çocuğum öğreniyor. Öğretmenlerimizle birlikte yeni nesiller yetiştiriyoruz." diye konuştu.

"Okuma hasretimi çocuklarımı okutarak dindiriyorum"

Çocuğunun okula başlamasıyla kendisinin de heyecanlı olduğunu ifade eden Zübeyde Gümüşten, "Çocuklarım okula başladı. Öğreniyorlar, çok sevinçliyiz, çok heyecanlıyız. Biz okuyamadık, çocuklarımız okusunlar. Biz okuma hasretiyle kaldık, bari çocuklarımız okusunlar." dedi.

"Öğrencilerimiz yaşayarak öğreniyorlar"

Öğrencilerin çoğunluğun ana okuldan geldikleri ve fazla uyum problemi yaşamadıklarını belirten Yoldere İlkokulu Müdürü Nimet Aydoğan ise şunları söyledi:

"Yoldere ilkokulu Kızıltepe'de 1953 yılında açılmış. 2014 yılında burada göreve başladım. Burası bir nevi pilot okuludur. Şu anda okulumuzun eğitim-öğretim açısından şehir merkezindeki okullardan avantajı var, dezavantajı yok. Çünkü biz, burada yaşayarak öğrencilerimizle beraber öğreniyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da güzel bir okul kültürünü oluşturdular. Bizim birinci sınıfa gelen öğrencilerimizin büyük çoğunluğu daha önce bizim ana sınıfımıza gelen, okulumuzun bahçesinde çiçek eken, domates eken hayatı yaşayarak öğrenen öğrencilerimizdir. Bu yüzden bizde okula uyum problemi yok. Biz öğrencilerimizle birlikte yaz boyunca da buradaydık. Ana sınıfa gelen öğrencilerimizle beraber yaz boyunca güzel çalışmalar yaptık. Bahçemizi düzenledik, ağaç, domates, çiçek ektik. Ana sınıfı öğrencileri velileriyle birlikte sınıflarımızı boyadık. Okulumuzun içini ve çevre temizliğini yaptık. Bizim için bu sene çok güzel bir yıl oldu. İlk defa biz ana sınıfından gelen öğrencilerimizin büyük çoğunluğunu birinci sınıfa aldık. Genelde yaşı küçük çocukları ana sınıfına gönderdikleri için biz bunları 2 yıl ana sınıfında eğiterek daha sonra birinci sınıfa alıyoruz. Bu bizim içinde bir avantaj, çocuklarımız hazırlıklı bir şekilde okula geliyorlar."

Aydoğan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir