• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
İnternette kiralık daire ararken nelere dikkat etmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Globalleşmenin ve teknolojik gelişmelerin artış gösterdiği son yüzyılda artık kiralık daire arayışları da internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Uzun ve yorucu olan bu sürecin online ortamdan kısa sürede tamamlanması ev arayışında olan kişilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Ancak kiralık daire bakarken birtakım hususların göz önünde bulundurulmasında büyük fayda var. Kendi planlamanızı çok iyi yaparak internette ev aramaya başlamalısınız.

Yol haritanızı çok iyi çizin!

Evin konumu, kat sayısı, inşaa tarihi, lokasyonu ve dizaynı gibi daha pek çok kriteri kiralık daire ararken göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ancak her şeyden önemlisi neye ihtiyacınız olduğundan ve ne istediğinizden emin olmanız…

İnternette kiralık daire ararken, yaşamak istediğiniz semtteki evlerin ortalama kira fiyatlarına göz atmalısınız. Bölge fiyatlarını bilmek pazarlık için elinizi büyük ölçüde rahatlatır. Aynı zamanda kira fiyatları semtlere göre farklılık gösterir. Hangi bölgede fiyatların ne oranda olduğunu bilmek, bütçenize göre daha iyi seçimler yapmanızı kolaylaştırır. Bu konuda semt semt - mahalle mahalle kiralık ya da satılık daire fiyatlarını araştıran, grafiklerle ve demografik bilgilerle bunu ekrana yansıtan Zingat.com'un Bölge Raporu verileri ile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

Zingat.com'un Bölge Raporu`nda filtreleme yaparak oturmaya karar verdiğiniz semtin ortalama kira oranlarına da göz atabilirsiniz. Örneğin Ankara kiralık daire alternatifleri için Gölbaşı semtindeki kira bedelleri minimum 632 TL, maksimum 1.054 TL arasında değişiyor. Yenimahalle`de ise ortalama 100 metrekarelik 2+1 ya da 3+1 evler için kiralar 590 TL`den başlıyor. Ankara`da uygun bir kiralık daire arıyorsanız, bu semtleri es geçmemelisiniz.

İstanbul kiralık daire açısından daha çetrefilli

İstanbul kiralık daire seçeneklerine göz atıyorsanız, öncelikle evin bulunduğu lokasyonu dikkate almalısınız. İşinize ya da okulunuza mesafesi oldukça önemli. Ayrıca kaç odalı olacağı, emlakçıdan veya sahibinden mi kiralanacağı da ön planda tutulması gereken diğer hususlar arasında yer alıyor. İnternet sitesi size bu konudaki tüm filtreleri önünüze serecektir. Evin konumu, kaç odalı olduğu, ısınma sistemini filtreleyerek istediğiniz semtte bütçenize göre bir ev bulabilirsiniz.

Evi birebir görün!

İnternet ortamında kiralık daire araştıran kişiler, özellikle de öğrenciler zaman zaman süre sıkıntısından dolayı beğendikten sonra hemen tutmayı tercih edebiliyor. Ancak sanal alemde yer alan her ev göründüğü gibi olmayabiliyor. O nedenle internette kiralık daire gördüğünüzde öncelikle adresini alıp birebir görmeye gitmelisiniz. Kiralayacağınız evin güneş görüp görmediğini öğrenmek için de günün farklı saatlerinde daireyi incelemelisiniz. Böylelikle tadilat yapılacak alanlarını ya da olumsuz yanlarını da kolayca tespit edebilirsiniz.

Mal sahibini mutlaka araştırın!

Kiralık daire arayışında olan kiracıların göz ardı ettiği noktalardan birisi de gayrimenkul sahibi. İnternette evinizi buldunuz, gittiniz gördünüz ve beğendiniz…Kira sözleşmesini yapmadan önce, bu sözleşmenin altına imza atacak kişinin gerçekten ev sahibi olup olmadığını da mutlaka bilmelisiniz. Çünkü çoğu zaman ev sahibi olarak karşınıza çıkan kişiler yasal vekil durumunda olmayabiliyor. Yani kiralamak istediğiniz evin birden fazla sahibi ortaya çıkabiliyor. Böyle durumlarla karşılaşmamak adına tapu kayıtlarını inceleyerek kolay şekilde ev sahibinizin doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir