• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Eğitimde değişim kaçınılmazdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım" toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de gelişmenin, yenilenmenin ve değişmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Güncellenen öğretim programında öğretmen ve idarecilere büyük görevler düştüğünü belirten Sarı, "Programa sahip çıkılması açısından öğretmenlerimizden fedakârlık ve destek bekliyoruz. Biz de Milli Eğitim olarak bu konuda denetimlerimizi yapacağız. Yeni öğretim programı ile öğrencilerimize modern, çağdaş bir eğitimin yanında değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeye çaba göstereceğiz. Ülkece çok zor süreçlerden geçtik. Bizler tarih boyunca bu coğrafyada hep kendi hikâyemizi yazdık ve yaşadık. Kendi hikâyemizi yazmazsak başkalarının yazdığı hikâyeleri yaşamak zorunda kalırız. El ele verdiğimiz zaman bu milletin neler yapabileceğini tarih boyunca gösterdik. Çanakkale'den Kut'ül Amare Zaferi'ne kadar milletçe el ele verdiğimiz zaman neler yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. 15 Temmuz'da yaşananlar daha taptaze. Bu tür belaların bir daha yaşanmaması adına en büyük görev biz eğitimcilere düşüyor. Kıyıya vuran denizyıldızları misali bir çocuğumuzun dahi elinden tutabilirsek ne mutlu bize." dedi.

Konuşmanın ardından yeni öğretim programı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurul ve Şura Daire Başkanı Canan Güzel Gözütok, katılımcıların sorularına cevap verdi.

Toplantıya: Gözütok ve Sarı ile ilçe milli eğitim müdürleri, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görevli koordinatör öğretmenler katıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir