• DOLAR 34.246
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2871.915
  • ...
Fakir Öğrenciler Üniversite Artık Daha Yakın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nce hazırlanan `Üniversite Artık Daha Yakın` projesi ile başarılı olup maddi durumu yeterli olmayan Bingöl merkezinde bulunan ortaöğretim okullarında eğitim öğretime devam eden 200 öğrenciye üniversiteye hazırlık kapsamında ücretsiz olarak 7 ay süreyle dershane hizmeti verecek.

Öğrencilere Eşit Ağırlık, Sözel ve Sayısal alanlarda 12 saati hafta sonu, 4 saati hafta içi olmak üzere haftalık toplam 16 saat ders verilecek. Her öğrenciye üniversiteye hazırlayıcı kaynak kitapları verildiği kursta, öğrencilerin başarılarını değerlendirmek ve sınav deneyimlerini arttırmak için düzenli olarak deneme sınavları yapılıyor.

Ayrıca proje kapsamında öğrencilerin başarılarını ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla öğrencilere yönelik olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri verilecek, öğrencilere `Ders çalışma metotları, sınavlara hazırlıkta dikkat edilecek hususlar, stres kontrolü ve motivasyon` gibi alanlarda destekleyici seminerler verileceği ifade edildi.

Furkan Bingöl-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir